Известният технологичен блогър Digital Chat Station разкри първите подробности за

...
Известният технологичен блогър Digital Chat Station разкри първите подробности за
Коментари Харесай

Xiaomi 15 и Xiaomi 15 Pro ще бъдат първите, които ще получат Snapdragon 8 Gen 4 с новите ядра Nuvia Phoenix

Известният софтуерен блогър Digital Chat Station разкри първите детайлности за флагманските смарт телефони Xiaomi 15 и Xiaomi 15 Pro, които се чака да бъдат показани през идната година.

Той удостовери, че Xiaomi 15 и Xiaomi 15 Pro ще бъдат първите смарт телефони, които ще се базират на мобилната платформа Snapdragon 8 Gen 4 на Qualcomm. Този чип употребява 3nm софтуерен развой на TSMC и е първият 3nm мобилен чип за Qualcomm.

В допълнение към потребления 3nm развой, процесорните ядра на Qualcomm Snapdragon 8 Gen4 към този момент няма да употребяват обществено наличната версия на Arm, а ще преминат към личната архитектура Nuvia на Qualcomm.

По-рано през 2021 година Qualcomm купи Nuvia, известна компания за процесорна архитектура. Тази компания е учредена от някогашни експерти по процесори от серията A на Apple и нейната съществена активност е в областта на чиповете. Qualcomm ще достави Snapdragon 8 Gen4 с процесорното ядро Nuvia Phoenix Performance и ядрата Nuvia Phoenix M.

Според тази вътрешна информация Xiaomi 15 Pro ще бъде оборудван с нов перископен телеобектив, който сега се тества и прави оценка от екипа на Xiaomi.

Да напомним, че точно Digital Chat Station първи заяви с огромна акуратност спецификациите и датите на стартиране на пазара на Redmi K60 и Xiaomi 14

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР