Известният пловдивски психиатър проф. д-р Марин Роглев е починал на

...
Известният пловдивски психиатър проф. д-р Марин Роглев е починал на
Коментари Харесай

Почина психиатърът проф. Марин Роглев

Известният пловдивски психиатър проф. доктор Марин Роглев е умрял на 86 г, заяви " 24 часа ".

Той приключва медицина във ВМИ - Пловдив през 1960 година От 1969 година е помощник в Катедрата по психиатрия и здравна логика на психиката към института. Научната степен лекар по медицина пази през 1976 година, а дмн става през 1985 година През 1988 година е определен за доцент и началник на катедрата. От 1997 година е професор. Основните му научни проучвания са в региона на клиничната психиатрия, генетиката на психологичните болести, психофармакотерапията, психотерапията и здравната логика на психиката.

В мандата от 2007-а до 2011 година проф. Роглев беше общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

" Днес умря проф. доктор Марин Роглев. Едно от светилата на българската психиатрия. Бяхме доста близки другари и постоянно съм търсил голямата му мъдрост за препоръки. Иска ми се да напиша доста неща за този популярен и мил мъж, а не мога! Светъл да ти е пътят, приятелю! Много скоро ще се срещнеш със Създателя ни и съм уверен, че ще те сложи покрай себе си... в Рая! ", написа някогашният кмет Славчо Атанасов.

Поклон пред паметта му!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР