Известният инвеститор Стенли Дръкенмилър наскоро изрази загриженост относно настоящото състояние

...
Известният инвеститор Стенли Дръкенмилър наскоро изрази загриженост относно настоящото състояние
Коментари Харесай

Банковите фалити в САЩ едва започват, предстоят още проблеми

Известният вложител Стенли Дръкенмилър неотдавна изрази угриженост по отношение на актуалното положение на стопанската система на Съединени американски щати.

Според Дръкенмилър стопанската система се бори с провокациите на прехода от продължителния интервал на ниски лихвени проценти и елементарен достъп до средства. Това пригаждане се оказва мъчно.

Дръкенмилър уточни неотдавнашният хайп към Dogecoin (DOGE) като образец за ирационално комерсиално държание по време на балон на активи.

Той акцентира, че забележителните балони на активи непроменяемо са предшествали икономическите проблеми в историята. Дръкенмилър изрази учудването си от обстоятелството, че Dogecoin, в началото основан като смешка, е достигнал пазарна капитализация от над $80 милиарда. Подобни невероятни събития, съгласно него, са вероятни единствено в среда, характеризираща се с леснодостъпни средства.

Тъй като кредитният цикъл навлиза във фаза на стесняване, Дръкенмилър означи, че нарасналата цена на капитала стартира да има последици. Фалитите се усилват, а слабостите на банковата система стават явни.

Дръкенмилър предвижда, че на хоризонта се обрисуват още отрицателни развития и корекции при рисковите активи.

Обръщайки взор обратно към неотдавнашния стопански интервал, Дракенмилър означи неналичието на банкрути допреди няколко седмици, макар че това беше един от най-разрушителните интервали от края на XIX в. насам.

Това го кара да счита, че главните проблеми към момента не са излезли изцяло на повърхността. Преходът от просторен балон на активите към бързо нарастване на лихвените проценти с 500 базисни пункта в границите на една година демонстрира, че банкрутите на Silicon Valley Bank, Bed Bath & Beyond и други евентуално са единствено началото.

Инвеститоът призна, че прогнозите не са безотказни, само че остава уверен, че предстоят още отрицателни развития на пазарите на активи и на стопанската система като цяло.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР