Известният хакер Кевин Митник (Kevin Mitnick) публикува на страницата си

...
Известният хакер Кевин Митник (Kevin Mitnick) публикува на страницата си
Коментари Харесай

Знаменит хакер представи кракер на пароли, базиран на 24 карти GeForce RTX 4090

Известният хакер Кевин Митник (Kevin Mitnick) разгласява на страницата си в Twitter известие по отношение на основаването на „ колосален “ кракер на пароли, който е създаден взаимно с екипа на KnowBe4, който ще се употребява в процесите на Red Teaming за гарантиране на сигурността.

Кевин Митник е емблематична фигура в региона на осведомителната сигурност. В края на 20-ти век, той беше приет за отговорен в разнообразни компютърни и мрежови закононарушения, само че придвижването Free Kevin оказа помощ на Митник да бъде освободен предварително, откакто прекара повече от пет години в пандиза. В момента той е доста издирван съветник по киберсигурност и основен изпълнителен шеф на Mitnick Security Consulting, както и основен шеф по хакване в KnowBe4.

В пост, оповестен в Twitter, Митник качи фотоси на „ страхотна стратегия за кракване на пароли “, която екипът на KnowBe4 му оказа помощ да конфигурира и настрои. Чудовищната система се състои от четири сървъра, които общо имат 24 флагмански графични карти NVIDIA GeForce RTX 4090, основани на архитектурата Ada Lovelace, както и шест Turing основани карти GeForce RTX 2080.

Предполага се, че тази система ще се употребява в процеса на Red Teaming. От позиция на сигурността, взаимоотношението с Red Team в действителност е симулирана хакерска атака. Намирането на уязвимости е неизбежна част от процеса, само че не е безусловно главната цел. Тези симулирани офанзиви тестват способността на компанията да открива закани за сигурността и да реагира на тях. В други случаи, задачата е да се компрометира мрежата посредством приемане на администраторски идентификационни данни, което може да докара до потребление на допустимо най-вече уязвимости. След това резултатите се събират в доклад, който фирмите могат да одобряват и внедряват за поправяне.

Тези одити постоянно са глобени от компанията. Идеята се състои в това, при присъединяване на Red Team  да се дефинира какво работи и по какъв начин организацията може най-добре да се приготви, с цел да отбрани себе си и своите данни от действителни хакерски атаки.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР