Известният бургаски ъндърграунд герой Стоян Атанасов, по-известен с прозвището Пижака

...
Известният бургаски ъндърграунд герой Стоян Атанасов, по-известен с прозвището Пижака
Коментари Харесай

Вижте има ли замесени полицаи в схемата на Пижака за крадените коли?

Известният бургаски ъндърграунд воин Стоян Атанасов, по-известен с прозвището Пижака е легенда в ъндърграунд средите там. Според Министерство на вътрешните работи той е началник на незаконна група, чиято съществена активност била трафик на крадени първокласни МПС-та към югоизточната ни съседка и Близкия Изток. Преди към седмица органите на реда заковаха бандата му, като задържаха 55-годишният й началник и 5 от членовете й. Сред тях има и една жена.

Бандата му е съумяла да изтъргува повече от 100 първокласни автомобила в република Турция и други страни от Близкия Изток. Возилата са били откраднати от наши автоджамбази, като най-често те „ прибирали “ колите от Италия, Франция и Гърция, а са пристигнали в България посредством пристанището в регионалния град.

След внасянето им на родна земя, на тях са били оформяни документи, пренабивани номера на рама и регистрирани публично в КАТ, като постоянно се водели благосъстоятелност на небогати и обществено слаби роми. Към момента следствените органи са разкрили 39 такива случая, само че групата е унищожила по-голямата част от документите си.

Престъпната група е съумяла да завоюва повече от 4 000 000 лв. от пласираните коли, за които са открити документи. Също по този начин със съдействието на управляващите в Турция там са открити и готови с подправени документи 11 коли в секрети гаражи, подготвени за обмен.

Според шефът на бургаската полиция все още няма данни в незаконната скица да има забъркани чиновници на Пътна полиция. Въпреки изказванието на старши комисар Калоян Калоянов в града доста от осведомените хора считат, че сходна скица няма по какъв начин да се движи без съдействието на катаджиите.

В задържаните членове на групата участва и известният Сашо Полицая, който до скоро е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи и има огромен опит във ведомството. Съмнението падат точно върху него, че той е провел настоящи служители на реда, подпомагали незаконната тайфа.

Тарторът Стоян Пижака е емблематично име в кримисредите в регионалния град. Той е в „ бизнеса “ още от 90-те години. Оттогава той е прочут със застрахователни измами, както и обири на МПС-та. Името му е спрягано, като един от главните босове на автомобилната мафия там. Също по този начин от доста време той обезпечава бронирани коли на огромна част от „ добре облечените предприемачи “, употребяващи такива коли.

Това напълно не е първата среща на Стоян Атанасов със закона. През лятото на 2011-та година той беше зрелищно арестуван от бургаската полиция дружно с други известни лица –Слави Желязков, Стоян Димитров, Тодор Киряков, Йордан Киров.

Тогава също проверяващите органи го упрекнаха, че той оглавява група от автокрадци, задигащи колите за откуп от притежателите им. Тарифата била 30% от пазарната стойност, а отказващите да платят били „ наказвани “ с демонтиране и продавани на части в цяла България.

Един от известните клиенти на организацията на Пижака е посоченият за незаконен необут от Перник Валентин Кирилов, прочут с прякора си Пуйката.

При спецакцията Стоян Пижака остана няколко месеца в следствения арест по обвиняване за обири и искане на откупи за коли, като делото към момента не е завършило. Слухове го свързват в роднинска връзка с прочут арбитър от Бургас. 55-годишният ъндърграунд воин е застрашен от присъда сред 5 и 8 години, а също и конфискация на имуществото му. Към момента той е оставен в ареста за непрекъснато с разпореждане на съда, защото счита, че има възможност да се укрие или да извърши ново закононарушение.

Източник: Уикенд



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР