Известният британски готвач Джейми Оливър заплаши да организира протест пред

...
Известният британски готвач Джейми Оливър заплаши да организира протест пред
Коментари Харесай

Джейми Оливър заплаши Даунинг стрийт с протест заради отлагане на мерки срещу наднорменото тегло


Известният английски готвач Джейми Оливър заплаши да провежда митинг пред Даунинг стрийт във връзка на отхвърли на държавно управление да следва набелязаната тактика за битка с наднорменото тегло, съобщи БНР.

Правителството реши да отсрочи възбраната върху предлаганите в магазините отстъпки за нездравословни храни от вида „ две за цената на едно “, което разгневи водещите акция против затлъстяването, в това число Джейми Оливър.

Известният готвач даже даде 36 часа период на премиера Борис Джонсън да поправи грешката, в противоположен случай той ще свика митинг в 12.30 часа на обед в петък, като всички ще носят купичка с изкусителния десерт Eton Mess- в превод „ Бъркотия от Итън “, който се подготвя с течна животинска сметана, захар, целувки и пресни плодове.

Изборът не е инцидентен. Итън е елитният лицей, където е учил Джонсън. Джейми Оливър сподели, че възбраната е доста значима за здравето на децата. Той добави, че митингът, в случай че се стигне до него, ще бъде „ положителен акт “ с вяра да убеди държавното управление да постъпи вярно.

Отлагането на възбраната бе приветствано от сладкарската промишленост и някои депутати от Консервативната партия, само че има и доста съществени съперници, в това число някогашни министри от партията на торите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР