Известният американски баскетболист Денис Родман ще пътува до Сингапур по

...
Известният американски баскетболист Денис Родман ще пътува до Сингапур по
Коментари Харесай

Ексцентричният Родман ще се появи в Сингапур за срещата Тръмп - Ким


Известният американски баскетболист Денис Родман ще пътува до Сингапур по време на плануваната там среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен Ун. Родман може да окаже неофициална помощ в договарянията на върха, написа във вторник електронната версия на "Ню Йорк пост".

Според изданието Родман ще бъде в Сингапур на 11 юни.

Петдесет и седем годишният Родман приключи дейната си спортна кариера през 2006 годна. Той постоянно взе участие в разнообразни телевизионни излъчвания и развлекателни стратегии, снима се в киното. За известността на Родман способства доста ексцентричното му държание и маниерът да се облича екстравагантно.

Баскетболистът е чест посетител в Северна Корея. Той е посещавал страната шест пъти, последната му аудиенция е през лятото на предходната година. През февруари 2013 година той, дружно с Ким Чен Ун, бяха на баскетболен мач сред американския тим "Харлем Глоубтротърс" и събирателен състав на Северна Корея. през 2014 Родман е в Пхенян три пъти, в това число за тренировки на локални баскетболисти. През юни предходната година той още веднъж е в КНДР и подари на Ким Чен Ун книгата "Изкуството на сделката" (The Art of the Deal), написана от Тръмп.

държавният департамент нееднократно повтаря, че Родман не е формален представител и пътува до КНДР като частно лице.

Както заяви във вторник говорителката на Белия дом Сара Сандърс, срещата на върха на Съединени американски щати и Северна Корея ще бъде на 12 юни на сигапурския остров Сантос в хотел "Капела" Президентът Тръмп към този момент не възнамерява да подписва каквито и да са документи по време на тази среща. Самият той не желае да употребява термина "максимален натиск" по връзки на Северна Корея на фона на вероятностите за нормализиране на разговора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР