Известна рансъмуер група започна да публикува документи, които твърдят, че

...
Известна рансъмуер група започна да публикува документи, които твърдят, че
Коментари Харесай

Белгийската полиция пострадала от сериозен рансъмуер инцидент

Известна рансъмуер група стартира да разгласява документи, които настояват, че са били откраднати от белгийската полиция в един от най-големите сходни произшествия в историята на страната, предава Infosecurity-Magazine. Виновник за случая се счита, че са групата зад RagnarLocker, посредством който е атакувано полицейското ръководство на Звeйндрехт в Антверпен. Публикуването на материали от офанзивата е станало и мотив да бъде приета хакерска офанзива, която е осъществена по-рано тази година.

„ Полицията в Зейндрехт се сблъска със сериозен хакерски случай по-рано тази година. Интернет нарушителите са съумели да получат достъп до административната мрежа. Персоналът в полицейската зона, който е най-силно обиден от офанзивата е осведомен. Заради секретния темперамент на следствието, ние ще се ограничим с подаването единствено на тази информация “, гласи публично известие на полицията във Фейсбук. В изявление за локална медия, полицейският началник на Звейндрехт признава обаче, че RagnarLocker са съумели да копират чувствителни данни при пробива си, въпреки и те да са се намирали на обособена мрежа.

По думите му са били достигнати полицейски отчети, бележки от издадени санкции, само че също и изображения на детска употреба, които са се намирали в мрежата, като доказателства за осъществени закононарушения. „ Това, несъмнено е изключително разочароващо “, споделя Марк Снелс, завеждащ ръководството. Според информация на Infosecurity-Magazine хакерите са откраднали данни от 2006 до през днешния ден, а в достигнатите данни участват сведения за жертви и причинители на закононарушения, очевидци на закононарушения и хора, които са под особено наблюдаване от страна на полицията. Снелс декларира, че към този момент няма информация по какъв начин е бил сбъднат пробива.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР