Известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански

...
Известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански
Коментари Харесай

Сензационно разкритие за безпрецедентната фабрика за нелегални цигари край Пловдив!

Известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански мебели „ Rilus”, е притежател на фабриката за незаконни цигари в региона на село Труд. По документи теренът и халето се водят на компанията "СЕРВИЗИО " ЕООД, която е благосъстоятелност на сина на Николай Богданов - Петко Богданов.

Вчера татко и наследник Богданови са били разпитани от униформени по отношение на следствието на спецпрокуратурата за проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на противозаконни цигари.

Репортер на TrafficNews потърсил за коментар Николай Богданов, който удостовери информацията, но отхвърли да разяснява детайлности по случая.

"Нека да завърши всичко. Съдействали сме на органите на реда, като завърши всичко ще стане ясно ", коментирал Николай.

Синът му Петко е на 31 години, приключил е Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ). През 2017 записва своята компания "Сервизио " със 100 лв. капитал. Само няколко месеца по-късно през август придобива благосъстоятелност върху терена, на който обаче към този момент е издигната фабрика.

Парцелът минава през ръцете на доста основни фигури преди да бъде трансфериран на сдружението на Богданов. Дарен като завещание сред родственици, през 2007 година той е продаден от наследника Димитър Танев на компанията на небезизвестни италиански предприемачи "Кари 8 ". Дружеството е благосъстоятелност на Роберто Тронкони, а шефове през разнообразни интервали са Тронкони, Георги Бранеков и Фабрицио Алемано. Или с други думи минава в ръцете на притежателите на съборения тютюнев склад "Одрин 8 ".

Именно сдружението на италианците строи склада, който в началото е бил с презназначение за преправка на билки. Междувременно през 2012 следва ново прекачване на парцела от компанията "Кари 8 " на "Фриго енерджи ", която пък по това време е съсобственост сред Роберто Тронкони, Фабрицио Алемано, Десислава Колева и Румен Радулов.

Няма данни в миналото цехът да е работил като фабрика за билки, а през 2017 година парцелът бива продаден от италианската компания на сина на търговеца на италиански мебели Николай Богданов - Петко. Фамилията счита да го употребява като склад за мебелите, с които търгува, само че отсрочва това във времето.

Халето е отдадено чартърен на трето лице, което на този стадий не е известно. Този човек евентуално е връзката с уредника на производството на контрабандните цигари.

Вторият завод, където пък се е обработвал тютюнът за цигарите, се намира в сред Ръжево Конаре и Ръжево. Според данни от локалната власт, парцелът е благосъстоятелност на компания, ръководена от различен италианец - Бруно Пиер Луиджи.

Зам.-кметът на Община Калояново Веселин Бонов обяснил, че парцелът е стопанисван от "ИМПЛО " ООД, която е благосъстоятелност на Бруно Луиджи и други италианци - Гуидо ло Яконо, Рикардо Гизлери, Джовани Вилла, Корадо Гизлери, Клаудио Ронкароло и Пиер Джузепе Ронкароло. Всички опити да се свържем с тях останаха напразни - телефонът на компанията е недействителен.

Фирмата се занимава с отдаване чартърен на лични недвижими парцели, само че съгласно счетоводен документ през 2015 година сдружението разпродава отчасти главните си активи - земеделска земя. Това се постанова поради неспособност за покрият загубите, макар че компанията продължава да работи "на алено ".

Според информацията на локалната администрация постройката се е употребила за оризарна - склад за пакетиране и обработка на ориз, отглеждал и ориза.

Все още не е ясно дали някой от италианците е открит от спецслужбите. Към момента 12 души са задържани и упрекнати за присъединяване в незаконна група за произвеждане и разпространяване на незаконни цигари след акцията, която се организира през вчерашния ден в Пловдивско. При нея бяха разрушени две незаконни заводи за произвеждане на тютюневи произведения без бандерол в землището на село Труд и Ръжево Конаре. Задържаните обаче са наемници, които са работили в производството.

Четирима от арестуваните са български жители, седем украинци и един молдовец. Продължават да се търсят още 4 души, съпричастни с закононарушението. Срещу всички 12 души Специализираната прокуратура е повдигнала обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група по отношение на незаконните тютюневи произведения, като се чака да им бъде поискана мярка за непрекъснат арест.

На този стадий прокуратурата не дава публична информация за уредника на цигареното произвеждане, което е бълвало по 6 000 мастербокса на месец. Загубите за бюджета са сред 15 и 20 милиона на месец.

По непотвърдени данни пловдивчанинът Антон Арабаджиев е обвързван с разрушената фабрика в Труд. Вчера полиция обискира няколко жилища в кооперацията, в която той и фамилията му живеят на ул. "Янко Съкъзов ". За 24 часа е бил арестуван непосредствен на Арабаджиев, а по-късно освободен. Самият предприемач обаче бил отвън страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР