Известна е самоличността на загиналите българи при авиокатастрофата с малък

...
Известна е самоличността на загиналите българи при авиокатастрофата с малък
Коментари Харесай

Известна е самоличността на загиналите в самолетна катастрофа край Скопие българи. Продължава разследването


Известна е самоличността на починалите българи при авиокатастрофата с дребен аероплан в Македония.

На борда са се били 49-годишен мъж, неговата брачна половинка и двете им деца – на 14 и 18 години.

Това, което се знае по бордните карти за самоличността на хората, пътували в самолета е, че в него е пътувал 49-годишен предприемач, който се е занимавал с непорочност, сметоизвозване и разделно изхвърляне на боклуци. На борда са били и брачната половинка му, която е юрист и двете им деца. 49-годишният мъж е имал лиценз за пилотиране, евентуално публикуван от българските управляващи.

От посолството ни в Македония към момента нямат публично удостоверение за самоличността на хората в самолета идали е имало и други хора. Това занапред ще се обяснява.

Самолет с четиричленно българско семейство се разруши в Северна Македония

Четирима български жители - мъж, жена и двете им деца починаха при авиокататсрофа с дребен аероплан в Македония във вторник следобед. Самолетът е вид "Чесна P-210 ". Първият сигнал за случая е получен на летището в Скопие. Пилотът е докладвал за извънредно мощна турбуленция и ниска облачност. Малко по-късно сигналът се губи. Два полицейски хеликоптера потеглят към хипотетичното място в планината Якобица. Намират останките на разрушилия се аероплан на 35 километра от Скопие в труднодостъпна околност.

В Скопие има образуван щаб, който би трябвало да реши кога изискванията ще бъдат подобаващи още веднъж да бъдат вдигнати хеликоптери, с цел да се доближи мястото на случая и да стартира избавителната интервенция. Македонските управляващи са в контакт и с българските си сътрудници. От българска страна е квалифициран хеликоптер с подготвен екип на Гранична полиция, който също може да се включи в издирвателните мероприятия. Засега македонските управляващи са отказали тази помощ. Планината е висока 2 400м., а върхът, на който се случва злополука е прочут като „ пъпа на Македония” – най-високото място в Северна Македония.

По-късно през днешния ден се чака и конференция на полицията в Скопие.

„ Все още нямаме никаква информация от страна на македонските ни сътрудници за това, по кое време може да стартира избавителната интервенция. Предполагам, че към този момент са се свързали с нашите органи по следствието и те могат да дадат малко повече информация за това”. Това съобщи пред NOVA шефът на Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация” Станимир Лешев.

По думите му през вчерашния ден в региона са изхвърчали самолети. „ Метеорологичните условия във всеки един миг могат да се трансформират. Всеки водач самичък взема решение по какъв маршрут да се движи. При пораждане на някакъв проблем във въздуха, той самичък преценя каква маневра да направи, с цел да го избегне”, разяснява още Лешев.

„ Ще създадем връзка с немските управляващи, с цел да установим летателната валидност на самолета. Самолетът не е с наша регистрация и нямаме данни за него. Той не е в нашия указател, ние не правим никакви механически експертизи, инспекции и така нататък Инспекциите се правят там, където летателната машина е записана. Самолетът е бил поддържан в Германия, там се е следяло за неговата изправност”, съобщи Станимир Лешев.

„ За момента не се постанова изпращането на български спасители и техника, които да подкрепят своите македонски сътрудници в издирвателната интервенция след злополуката на дребен аероплан „ Чесна “ в Република Северна Македония”. Това съобщи пред NOVA министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Македонските сътрудници имат опция и техника да извършат тази интервенция. Ние оставаме в подготвеност. Премиерът Борисов е разпоредил това още нощес. Колегите в Северна Македония се оправят “, съобщи той.

Днес издирването е почнало в 6.45 часа македонско време. Районът, в който се е разрушил самолета, се намира в извънредно мъчно място – заснежен с бездънен сняг. Това е създали мъчно неговото постигане още през вчерашния ден.

„ Разговарях с вътрешния министър. Започнали са акция за достигането на мястото на злополуката, която се намира в извънредно сложен регион. Все още не е достигнато мястото и по тази причина не можем да дадем повече информация. Според македонските управляващи всички са починали “, съобщи вътрешният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР