Известен социолог обясни защо утре няма да има резултат от

...
Известен социолог обясни защо утре няма да има резултат от
Коментари Харесай

Юрий Асланов: Във вторник няма да има окончателно решение за мандата

Известен социолог изясни за какво на следващия ден няма да има резултат от договарянията. 

Дали за 24 часа може да се преодолее такава сериозна спънка, каквато е съставът на кабинета, препоръчан от Мария Габриел - не знам. Почти съм сигурен, че на следващия ден няма да има дефинитивно решение на ГЕРБ-СДС и ПП–ДБ за мандата. Това сподели в изявление за " Фокус "  социологът Юрий Асланов.

" Първо си мисля, че ще бъде употребен целият период за диалози от седем дни, който е даден по Конституция. Така че ще разберем какъв е резултатът след седмица, когато Мария Габриел ще би трябвало да върне на президента проучвателния мандат. Има не повече от два разновидността в този случай - или връща празна директория с отвод да сформира държавно управление, или ще връчи състав на Министерския съвет, какъвто и да е, няма значение дали са се споразумели, или не и ще чакаме да забележим в Народното събрание по какъв начин ще гласоподават народните представители ", обърна внимание Асланов.

По думите му в диалозите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще се намесят всевъзможни странични фактори: " Като изключим ГЕРБ, които се усещат самостойни в тази обстановка и дребните опозиционни обединения, показани в Народното събрание, никой различен от главните играчи няма интерес от предварителни парламентарни избори, изключително избори, които евентуално ще се съчетаят с европейските. По-малките партии имат интерес, тъй като на европейски избори интензивността е извънредно по-ниска, вземат участие единствено твърдите ядра на главните и по-големите партии. Така че не се сещам за какво и Политическа партия, и Демократична България, че и Движение за права и свободи, които неотдавна си избраха ново управление да бъдат заинтригувани от един подобен процес на събитията. Движение за права и свободи имат доста добра позиция сега, която евентуално желаят да я запазят за по-дълго време, въпреки и не публично участващи в ръководещото болшинство. Единствените, които имат интерес са партия ГЕРБ, където нямам предвид Бойко Борисов или водачите, а последователите на тази партия, тъй като те през цялото време са недоволни и от присъединяване на ГЕРБ в тази сглобка ", разяснява социологът.

Според Асланов логиката диктува ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се схванат и нещата да приключат с държавно управление, само че стабилно никога: " Ще продължат тези кавги и за в бъдеще няма да спрат. Ясно е, че има непреодолими разлики, които няма да бъдат загладени, само че по този начин или другояче ще се схванат ", предвижда социологът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР