Известен блогър и правозащитник в Китай бе осъден на 8

...
Известен блогър и правозащитник в Китай бе осъден на 8
Коментари Харесай

Заради подривна дейност: 8 г. затвор за блогър в Китай

Известен блогър и правозащитник в Китай бе наказан на 8 година затвор през днешния ден от съд в град Тиенцзин за подривна активност против властта, заяви неговият юрист, представен от Ройтерс. Това е най-тежката присъда след началото преди над от 2 година на държавната акция против деятели на гражданското общество показва организацията. Адвокатът му Ян Син сподели, че ще апелира присъдата.
У Ган - блогър, по-известен с онлайн псевдонима си "супервулгарен касапин ", постоянно известяваше в интернет за фрапантни случаи на злоупотреби с власт от държавното управление и организираше улични протестни акции.

Той бе арестуван през 2015 година, откакто от своя блог подложи на подозрение формалната версия за нашумял случай в северната провинция Хейлунцзян, при който служител на реда простреля човек, събиращ подписи под петиция във трен, написа Българска телеграфна агенция.

В публично известие, поместено на уеб страницата на съда, се споделя, че обвиненият постоянно е подлагал на критика и призовавал за отменяне на китайската социалистическа система в интернет, съществено вредял на държавната сигурност и на обществената непоклатимост, като обиждал хора и разпространявал подправена информация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР