Известен акушер-гинеколог от Пазарджишката болница публикува пост в личния си

...
Известен акушер-гинеколог от Пазарджишката болница публикува пост в личния си
Коментари Харесай

Пазарджишки лекар разкри виновника за смъртта на 21-годишната родилка

Известен акушер-гинеколог от Пазарджишката болница разгласява пост в персоналния си профил във Фейсбук, в който показва своята версия за нещастието с младата родилка от Горна Оряховица преди дни. Д-р Илиян Траянов оневинява сътрудниците си, обяснявайки какво е ситуацията допълнително от половината родилни отделения у нас, които не биха могли да спасят родилка с проблемите на 21-годишната Денислава.

Представяме ви експертното му мнение, което съгласно доста сътрудници и консуматори на мрежата демонстрира действителния проблем на опазването на здравето у нас, без редакторска интервенция:

Относно умрялата родилка в Горна Оряховица: Постпарталната кръвозагуба нормално поражда ненадейно и непредвидено и може да докара до гибел на родилката в продължение до 2 часа от раждането. Няма застрахована жена против постпартална хеморагия.

Готовността за битка с острата кръвозагуба при раждането е учредителен въпрос на всяко родилно поделение. В целия свят умират от такива кръвозагуби и в най- огромните, и най- лъскави лечебни заведения! Там обаче тези случаи не стигат до медиите! Никой доктор и никоя родилка не са застраховани от това!

Единственият късмет за избавяне на живота на родилката е животоспасяваща хистеректомия, съществуване на новосевън при отключване на Дик синдром, съществуване на кръвна банка и опитни реаниматори! Повече от половината родилни отделения в България работят без разполагаем новосевън, кръвна банка и с реаниматор разполагаем! Най-лесно е да се хвърли виновността върху дежурните лекари!

Никой публицист няма смелостта да попита шефове, министри, здравна каса и така нататък - дали са основани условия и организация за работа в това родилно поделение при рискова неотложност? Докато търсим казуса в лекарите, а не в служителите, хранещи се на гърба на медицината, усъвършенстване няма да има!

Бог да елементарни дамата! Голяма покруса!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР