Изваяли сте стройна фигура, която ще покажете на плажа, но

...
Изваяли сте стройна фигура, която ще покажете на плажа, но
Коментари Харесай

Навиците, които ви причиняват “любовни дръжки”

Изваяли сте стройна фигура, която ще покажете на плажа, само че има дребен проблем – по този начин и не сте съумели да се отървете от “любовните дръжки ”.

Проверете дали повода не се крие в тези седем навика, поради които се натрупват мазнините на корема.

Редовно пиете газирани питиета

Според откривателите пиенето на кенче или две газирани питиета дневно, е причина талията ви да се уголемява най-малко пет пъти по-бързо в съпоставения с хората, които пият газирано един път на седмица, да вземем за пример. Смята се, че високото наличие на захар в газираните питиета провокира апетит, тъй че вследствие на газираното изяждате повече храна по време на постоянните си хранения. Диетичните питиета не са по-добри от естествените, тъй като съдържат изкуствени подсладители, които възбуждат апетита ви наедно със захарта.

Използвате огромна паница всякога, когато се храните

Без значение дали сте в ресторант или у дома, обърнете внимание на размера на чинията пред вас. Изследване е посочило, че хората с наднормено тегло избират огромни чинии пред дребните и тези със междинен размер. Какво общо има това обаче с мазнините към корема? Когато употребявате по-голяма паница, без да го осъзнавате сте склонни да я цялостните и да си сипвате повече ястие, в сравнение с тялото ви се нуждае, което непроменяемо го кара да натрупа ресурси под формата на мазнини. Започнете да употребявате по-малки чинии, с цел да избегнете това.

Вечерята ви е късно

Вярно е, че тялото ни изгаря ненужното и през нощта, само че няма да е способно да се оправи както би трябвало, в случай че се отправите към леглото с цялостен корем. Освен че ще ви направи паласки, яденето късно вечерта и заспиване с цялостен корем усилва риска от насърчаване на киселинен рефлукс и неприятно храносмилане. За да предотвратите това, най-добре е да вечеряте с дребни порции и най-малко три часа преди лягане.

Ядете, когато сте тъжни, ядосани или смутени

Улавяли ли сте се, че ядете, когато сте смутени? Следващият път, когато усетите, че посягате към храната в прочувствен миг, пробвайте да се отдръпнете преди да се окаже, че сте погълнали двоен сандвич или мазна баничка. Най-добрият метод да се преборите с този табиет е да изпиете чаша вода, да поговорите с другар или да излезете на разходка.

Консумирате нискомаслени храни по-често

Някои хора считат, че храните с високо наличие на мазнини водят до трупане на тлъстинки в коремната област. Истината е, че мононенаситените мазнини не са неприятни. Всъщност храни като авокадото, зехтина и семената отстраняват коремните тлъстини. По-скоро би трябвало да се притеснявате, в случай че идете прекалено много нискомаслени храни, тъй като постоянно производителите прибавят захар в тях. А колкото повече захар поемате, толкоз повече тялото ви ще натрупа мазнини.

Лишавате се от сън

В идеалния случай, възрастните би трябвало да спят по 7-9 часа. Когато не си доспивате, равнището на кортизол, хормона на напрежението, се покачва и възбужда апетит за сладки храни. За да поддържате положителни равнища на кортизол, постарайте се да се наспивате за целесъобразните 8 часа всяка нощ.

Не приемате задоволително протеини

Здравите зрели хора имат потребност от 20 до 25 грама протеин за всяко хранене, въпреки че това зависи и от равнището на интензивност и размера на тялото. Като увеличите приема на протеини, може да балансирате кръвната захар, а редуцирането на равнището на инсулина форсира метаболитния рейт. Протеините оказват помощ и в контрола на хормоните, които покачват апетита, тъй че може да отслабнете естествено.


Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР