Изварата е сред най-препоръчваните продукти по време на спазване на

...
Изварата е сред най-препоръчваните продукти по време на спазване на
Коментари Харесай

Обезсолената извара е задължителна при затлъстяване

Изварата е измежду най-препоръчваните артикули по време на съблюдаване на диети. Тя съдържа огромно благосъстояние от пълноценни белтъчини и в това време е относително бедна на мазнини. Препоръчва се при болести на сърдечно-съдовата система, при страдащи от затлъстяване или от диабет, при болести на черния дроб, при бременни и кърмачки, при хора, имащи проблеми с бъбреците и други

Изварата е богат източник на фосфорни и калциеви соли и наред с останалите млечни артикули би трябвало да бъде употребявана постоянно. Това, което е значимо да се знае обаче, е, че би трябвало да се избира нискомаслена и обезсолена извара. Това важи в цялостна мощ за хората, страдащи от затлъстяване или от захарна болест, тъй като млечните артикули съдържат доста скрити мазнини, както и сол.

Поради тази причина даже когато приказваме за артикули като изварата, би трябвало да следим тя да е нискомаслена и бедна на сол. В 100 г от тази извара се съдържат едвам 87 Ккал, а показателят на мазнините е единствено 1. Ето 2 забавни десерта с извара, които можете да изпробвате, стига тя да е нискомаслена и обезсолена. Те са подобаващи изключително доста за хора с наднормено тегло и даже за тези, които страдат от диабет.

Суфле от извара

Необходими артикули: 100 г нискомаслена обезсолена извара, 1 яйце, 1 ч. л. грис, 1/2 ч. л. масло, 1 щипка сол

Начин на подготвяне: Изварата се разрушава и към нея на тънка бликам се прибавя грисът. Тази примес престоява към 1 1/2 час, след което към нея се прибавя разрушеният авансово жълтък, а след това и разрушеният на сняг белтък. Така получената примес се разбърква вниметелно, след което се изсипва в намазнена касерола и от горната страна също се намазва леко с масло. Суфлето се пече на водна баня към 40 минути, след което е готово за сервиране.

 Чийзкейк с извара

Чийзкейк с извара

Необходими артикули: 300 г нискомаслена и обезсолена извара, 200 г заквасена сметана, 2 с. л. мед, 250 г диетични бисквити, 600 г малини или къпини

Начин на подготвяне: Сметаната, изварата и медът се разрушават в купа и към тях се прибавят малините. Бисквитите се натрошават на дребни късчета, поставят се на дъното на подобаваща форма и се заливат с млечно-плодовата примес. Така приготвеният чийзкейк би трябвало да престои в хладилника най-малко 12 часа, преди да бъде сервиран.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР