Извънредното положение ще отпадне, ако парламентът го гласува. Извънредното положение

...
Извънредното положение ще отпадне, ако парламентът го гласува. Извънредното положение
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Утре следобед махаме КПП-тата

Извънредното състояние ще отпадне, в случай че Народното събрание го гласоподава. Извънредното състояние оказа помощ да смекчим първия удар за всеобщо заразяване, за подготовка. За месец и половина изминахме дълъг път - от шиене на костюми, до това обществото да се учи за ситуацията. Това съобщи пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

"Сега минаваме в една преходна фаза за една нова нормалност. Приближаваме се до живота преди пандемията. Утре отпадат и КПП-тата ", сподели още той.

Няма да оферират удължение на изключителното състояние

"Министърът на опазването на здравето ще може да лимитира дадени области, в случай че има огнище ", разкри Дончев част от ограниченията след 14 май.

"Не мога да обещая, че детските градини ще отворят на 14 май. Децата са по-малко наранени от вируса, само че елементарно могат да се трансфорат в заразители на бабите и дядовците си ", разкри вицепремиерът.

"Очакват се още няколко пика - през есента и зимата, има подобен сюжет, който споделя, че с този вирус ще живеем както с грипа, чака се че и през лятото вирусът ще затихне ", разяснява още той.

"Театрите и моловете ще се отворят когато има дълготраен спад на вируса. Искаме да съхраним здравето на хората. Театрите и кината са доста рискови. Климатизацията подкрепя болестта. Готови сме да либерализираме всяка мярка когато има спад ", добави Дончев.

"Има страни, които махнаха изключителното състояние и такива, които го удължиха доникъде на лятото. Извънредното състояние дава мотив за спекулации. Всички системи ще се опитат да се възстановят след 14 май. Целият останал икономически живот, без моловете, кината и театрите, ще проработят ", разяснява вицепремиерът.

Бизнесмен: 60/40 не е предприемаческа, а обществена мярка за служащите

"В началото жителите имаха голяма нужда да получават информация за вируса. За месец и половина жителите разбираха за вируса от брифингите ", съобщи още той.

Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител съобщи, че се разискват спомагателни стопански ограничения за най-засегнатите бизнеси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР