Извънредното положение наложи промяна в хранителните ни навици. С храната

...
Извънредното положение наложи промяна в хранителните ни навици. С храната
Коментари Харесай

След изолацията: Проф. Байкова апелира да се храним само през деня

Извънредното състояние наложи смяна в питателните ни привички. С храната започнаха да ме задоволяваме напрежението, провокиран от коронавирусната зараза. Време е да се оправим с непотребните килограми, в случай че сме натрупали такива поради седенето у дома.

"Може би качихме 2-3 кг, уповавам се да не са повече, тъй като въпреки всичко това бяха два месеца. Не се усещаме доста свежи, макар че прочувственото хранене способства за това. Оставането в домовете и леката меланхолия способстваха за консумация на по-високо калорийни храни, предпочитане на повече въглехидрати, по-често похапване ", разяснява експертът по хранене и диететика проф. Донка Байкова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в този момент имаме опция и би трябвало да се движим повече. С един час разходка, само че в действителност разходка, а не седене на пейката, можем безпроблемно да се лишим от няколкото кг, които качихме. Организмът ни самичък ще ни помогне, тъй като те не са наши, сигурна е проф. Байков.

Тя моли от ефира на "България заран " да не подхващаме фрапантни диетични ограничавания. Напротив - би трябвало да подходим рационално и осведомено, с цел да поддържаме своя имунитет.

Специалистът по хранене и диететика предизвести, че има вид сегашният ни режим на хранене да се резервира за по-дълъг интервал. И акцентира, че рационалното хранене значи правене на режим - дозирано хранене по часове в светлата част на деня.

"Сега е моментът да одобряваме повече натурални храни, има обилие на пролетни зеленчуци и плодове. Имаме потребност от антиоксиданти и фибри. Възможно е да реализираме вечеря в по-ранен час ", предложи проф. Байкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР