ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми Ромите,

...
ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нападение на роми Ромите,
Коментари Харесай

Кърнаре излезе на протест срещу ромската агресия СНИМКИ

ИЗВЪНРЕДНО! Кърнаре ври и кипи след нахлуване на роми Ромите, потрошили заведение в Кърнаре - до един безработни

С спокойно шествие жителите на Кърнаре стачкуваха против ромската експанзия. Те останаха към 20 минути безмълвно при започване на махала и по този начин предизвестиха ромите да не правят повече похищения против хора и имущество в селото, както и да не вървят въоръжени с ножове, с колове и камъни. Близо 100 индивида извървяха пътя от площада на селото до ромската махала без да насочат закани, нападки и обиди, само че безапелационни, че няма позволен повече набези от страна на ромите над мирни хора. Ромите обаче се бяха скрили в къщите си, в махала нямаше никакво придвижване.

В шествието се включи и кметът на Кърнаре Боньо Бонев, който от тази заран е измежду хората и се пробва да ги успокои. Той съобщи, че не чака ескалация на напрежението както това се случи във Войводиново и Габрово, само че чака и ромите да не демонстрират експанзия.

Искаме ромските къщи, които са сходни на землянки да бъдат отстранени, гледката там е непоносима съобщи участници в митинга. От десетилетия гледката в махалата всява смут. Освен това единствено трима индивида от всичките над 400 роми, които живеят в Кърнаре, работят. Останалите са на обществени помощи.

Местните хора не одобриха обяснението, че ромите ходили с ножове, тъй като излизали в гората и по полето и ги носили, с цел да си оказват помощ в работата или да се предпазят.

До митинга на жителите на Кърнаре против ромската експанзия се стигна откакто нощес група младежи от махалата нападнаха заведение и разрушиха част от прозорците.

Кафенето е благосъстоятелност на Георги Алексиев, той и фамилията му се били събрали на абитуриентско празненство на щерка му. Неочаквано няколко роми потропали на врата и поискали да си купят бира. Георги ги отпратил с обяснението, че заведението не работи.

След броени минути обаче навалица роми, предвождани от 30-годишният Илиян Янков връхлетяла пред заведението. Всички роми били въоръжени с ножове, колове и камъни. Те строшили част от прозорците, по знамение не стигнали до огромното стъкло, което в случай че било счупено, щяло да им отвори вход към залата.

В мелето потърпевш притежателя Георги Алексиев, той е с порезна рана на ръката, научи „ Марица “. Семейството още е уплашено и не може да повярва на случилото се.

Тарторът на групата Илиян Янков е в за 24 часа в ареса.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР