Извънредната епидемична обстановка е до 31 март 2022, което означава,

...
Извънредната епидемична обстановка е до 31 март 2022, което означава,
Коментари Харесай

Хасан Адемов пита: А срок за ковид ограничения по места?

Извънредната епидемиологична конюнктура е до 31 март 2022, което значи, че след тази дата падат всички. Това разяснява пред националният представител от Движение за права и свободи и някогашен обществен министър доктор Хасан Адемов във връзка предложенията на ръководещите в Закона за здравето, които минаха на първо четене в здравната комисия в Народното събрание. С оферти законопроект от ръководещите за промени в Закона за здравето, по думите му, излиза наяве, че здравният министър ще има право да постанова противоепидемични ограничения, в случай че това се постанова в цялата страна или даден район. Директорите на РЗИ дружно с основния държавен здравен контрольор ще имат право да постановат ограничения на районно равнище. Това основава различен вид проблеми, притеснява се той.

Здравният министър няма да има право да затваря обекти и да лимитира влизането в страната, само че ще има право да постанова ограничения на граничен надзор като здравен документ. Това, което е притеснително в законопроекта, е, че министърът на опазването на здравето ще може да постанова въпреки и тези меки ограничения като носене на маски в закрити пространства, проветряване, съблюдаване на отдалеченост, стерилизация, само че няма ясни правила за какъв брой време може да ги постанова, по какви критерии би трябвало да ги постанова, изясни Хасан Адемов.
 Депутатите одобриха маските да са пожелателни
Депутатите одобриха маските да са пожелателни

Промените ще влязат в действие от 1 април

Той регистрира, че хората са изморени от непрекъснатите ограничения и промяната на разпоредбите през няколко дни. В закона, по думите на народния представител, не е записано, че маските и карантината остават в действие, както настояват ръководещите. В закона не е записано такова нещо, а е записано, че министърът на опазването на здравето ще постанова тези ограничения, добави депутатът. В закона също не е записано, че маските стават доброволни. Той разяснява, че редица специалисти считат, че към момента е рано за отпадане на коронавирус рестриктивните мерки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР