Извънреден площен мониторинг на водата в района на заседналия кораб

...
Извънреден площен мониторинг на водата в района на заседналия кораб
Коментари Харесай

Извънреден мониторинг на водата в района на заседналия кораб

Извънреден площен мониторинг на водата в региона на заседналия транспортен съд „ Вера Су “ стартират от през днешния ден Министерството на околната среда и водите. Тази заран екип от водолази е направил подводен оглед на корпуса на кораба. Изпратен е и катер на Гранична полиция, с цел да се извърши разпит на екипажа на кораба от следовател на Окръжната прокуратура в Добрич. Работи се и по доукрепяването на кораба с две спомагателни котви. 

По предписание на министъра на околната среда и водите Асен Личев от през днешния ден стартира спомагателен площен мониторинг на морските води в региона на заседналия транспортен съд „ Vera Su “, който да служи като база за съпоставяне за следствията върху околната среда при последващи избавителни дейности. 

Планът за мониторинга е създаден взаимно с специалисти от Института по океанология – Българска академия на науките. Пунктовете са определени съгласно отстоянието от кораба, посоката на преобладаващото течение и плануваната метеорологична конюнктура през идващите 10 дни. Първото пробовземане през днешния ден е с транспортен съд на Гранична полиция. Ще се мерят индикаторите pH, соленост, разперен О2, плътност с О2, азот амониев, азот нитритен и азот нитратен. 

Пробите ще се вземат в 7 пункта в региона южно и югоизточно от кораба. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР