Извънреден брифинг ще се състои отново в Министерския съвет. Очаква

...
Извънреден брифинг ще се състои отново в Министерския съвет. Очаква
Коментари Харесай

Властта доуточнява какво точно е извънредно положение на брифинг след 14 часа

Извънреден брифинг ще се състои още веднъж в Министерския съвет. Очаква се той да стартира малко след 14 ч.

Темата на брифинга ще бъде заповедта на министъра на опазването на здравето за въвеждането на противоепидемични ограничения в страната.

Заповедта на Кирил Ананиев, която бе обновена, провокира дискусия измежду обществото. Някои специалисти се усъмниха дали е работа навръх здравния министър да издава ограниченията, ограничаващи някои действия по отношение на оповестеното изключително състояние поради ковид у нас, написа Novini.bg.

Някои кметове се наложи да поясняват в детайли заповедта на министъра, с цел да стане ясно кои тъкмо сфери засягат ограниченията. Заповедта е в действие до 29 март.

В общи линии с нея се преустановяват се визитите в увеселителни и игрални зали, нощни заведения, питейни заведения, заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и огромни търговски центрове вид МОЛ, като се изключи банковите и застрахователните офиси, питателните магазини и аптеките в тях.

На заведения за хранене и заведенията за бързо обслужване се позволяват доставки на адрес при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

Всички търговски действия, неупоменати нагоре, не престават да действат по досегашния ред при строго съблюдаване на санитарно-хигиенните условия.

Случаите на ковид у нас са 31. От през днешния ден имаме двама умряли. Останалите пациенти с позитивна проба на COVID-19 са в София, Монтана, Плевен и Габрово. Страната към този момент вкара изключително състояние поради разпространяването на вируса. Притесненията са, че у нас има разнообразни точки на поява на ковид. Хората би трябвало да поддържат добра хигиена и да заобикалят контактите със инфектирани. Най-застрашени са възрастните. Младите изкарват вируса по-леко.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Кака Слонка (преди 4 секунди) Рейтинг: 95 | Одобрение: 10 Милицейска власт крепяща Боко, непровеждане на избори, гарантиране на ръководство на Боко най-малко още 2 години-ето това е изключително състояние. А и забравох за Барцелоня да спомена-да не се шуми. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР