Извън правомощията на правителството е да уволни съпруга на Ирина

...
Извън правомощията на правителството е да уволни съпруга на Ирина
Коментари Харесай

Правителството не може да уволни съпруга на Бокова, обръща се към ЕБВР

Извън пълномощията на държавното управление е да уволни брачна половинка на Ирина Бокова - Калин Митрев, който е представител на България в Европейската банка за възобновяване и развиване.

Това сподели финансовият министър Владислав Горанов в Министерски съвет. „ Заради обява в немската и британската преса, в които се намесва името на българския представител в Европейската банка за възобновяване и развиване, рапортувах на държавното управление обясненията, които получих от господин Митрев. Той твърди, че интервалът, за който се отнасят получените от него приходи е отвън този, в който той е бил представител на българската страна в банката. Това се удостоверява от посочените интервали в медиите за постъпилите приходи ", изясни Горанов.

Той посочи, че Митрев декларира, че върху всички тези приходи са платени налози в България. " Това елементарно можем да установим със съответната инспекция в регистрите на Национална агенция за приходите “, разяснява Горанов.

Той посочи, че са коментирали в държавното управление обстановката и са решили, че дотук имат единствено медийни изявления и информация от страна на заинтригуваната страна Калин Митрев.

„ Преди да вземем дефинитивна позиция, ще се изиска с писмо позицията на Европейската банка за възобновяване и развиване.

Европейски медии разгласиха информация, съгласно която държавното управление на Азербайджан е изпрало 2,9 милиарда $ през 4 кухи английски компании сред 2012 и 2014 година А част от средствата са плащани на европейски общественици и публицисти за лобиране в интерес на режима на Илхам Алиев. На Калин Митрев са платени 425 000 евро за консултантски услуги.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР