Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има

...
Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има
Коментари Харесай

Боршош с решение за неприетите 14 000 деца в градините в София

Извън детските градини са близо 14 000 деца, тъй като има към 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места, сподели зам.-кмет в Столичната община Мирослав Боршош пред bTV.
Още по тематиката
" Колкото и засилено да е строителството на детските градини, то не може да реши казуса с местата за децата. Това е доста почтен отговор и в случай че не застанем зад него и не стартираме да търсим други решения, няма да решим казуса ", добави той.

Според него предлагането за място в детска градина в прилежащ регион е несъответстваща мярка, тъй като в случай че родителят откаже, губи паричната помощ, която би му се полагала.

" Предишното държавно управление дефинира помощ от 291 лева за всеки, който не е влезнал в градина. Наредбата обаче която споделя кой ги получава е доста тежка, първата ни работа е тези пари в действителност да стигнат до родителите ", сподели Боршош.

Освен това, когато няма място, се предлага прилежащ регион, само че дистанциите са огромни. " Градината може да се окаже на 20-30 км, само че откажат ли да го одобряват, родителите остават без помощ. Това би трябвало да се промени ", безапелационен бе зам.-кметът.

Той предлага тази обезщетения от 300 лв. да стане 650 лева и да стигне до родителите още тази година, като за задачата стартира сериозен диалог с политическите сили.

" Искам да схвана каква е позицията на всички претендент депутати за София. Ще се срещна с асоциацията на бизнесмените на частните детски градини. До септември родителите би трябвало да са наясно каква помощ ще получат, а за следващата година да търсим световно решение ", сподели още Боршош.

Той показа, че е станал част от екипа на кмета Йорданка Фандъкова след персонална покана от нея.

Боршош разяснява делата против него:

" Бях нападнат от несръчен политик - Лиляна Павлова. Тя искаше в границите на една седмица да бъдат раздадени едни пари за един ремонт ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР