Изцяло с мисъл за облака.Четири години може да не са

...
Изцяло с мисъл за облака.Четири години може да не са
Коментари Харесай

Излезе RHEL 8 Beta

Изцяло с мисъл за облака.
Четири години може да не са доста в житейски проект, само че в софтуерния свят са. Най-новата версия на Red Hat Enterprise Linux е доказателство за това. Организацията зад една от най-популярните сървърни операционни системи анонсира формалната поява на бета версията на RHEL 8. Ако в предната версия на RHEL всичко се върти към виртуализацията и по-доброто взаимоотношение с Windows, тук фокусът е над облака, гъвкавата софтуерна разработка и контейнеризацията.

Както може и да се чака измененията в осмата версия, съпоставена с миналата, са стотици, някои по-важни, а други по-дребни. Една от тези огромни промени тук е входа на Application Streams, доставящи така наречен „юзърспейс пакети“. Става дума за самостоятелен софтуерен код, който се извършва отвън границите на ядрото на операционната система, с надалеч по-голяма еластичност на пакетите от средата на потребителското пространство. Така, с RHEL 8, този вид пакети, които могат да бъдат последната версия на програмен език, да речем, могат да бъдат обновявани елементарно без да се постанова да чакате последната версия на системата да излезе. Това ще разреши на бизнесите повече независимост и сигурност при осъществяване на промени в IT инфраструктурата, без да се опасяват, че нещо може да се обърка по пътя. Application Streams разрешава също по този начин потреблението на повече от една версия на пакетите по едно и също време. И както Sillicon Angle показват, към този момент ще може да се разиграват сюжети, при които разработчиците да работят с най-новата версия на база данни, до момента в който продуктовите приложения да употребяват последната постоянна версия на приложението, което ще даде успокоение на експертите, че всичко ще работи без проблеми.

В RHEL 8 бива усъвършенствана качествено и мрежовата поддръжка, ориентирана към софтуерни контейнери. Новата версия показва нови TCP/IP стакове, които усъвършенстват свързаността и други мрежови функционалности за доставянето на благонадежден видео стрийминг и други услуги.

Новата версия показва разнороден нов инструментариум, ориентиран още веднъж към контейнеризационния фронт. Като последната версия на Buildha – за основаването на контейнери, Podman – за стартирането и ръководството им, както и Skopeo – за шерването на контейнеризирани приложения.

По отношение на сигурността, RHEL 8 идва с OpenSSL 1.1.1 и TLS 1.3, заздравено ядро и всички тези защитни обновления, които може да очаквате, дружно със систематични криптографски политики (System-wide Cryptographic Policies), които ще ви оказват помощ да посрещнете условията за отбрана от централизирана среда без да ви се постанова да вършиме промени по обособени приложения.

Всички промени, идващи с бетата на RHEL 8, може да видите тук.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР