Изтребителят МиГ-29 е изключително маневрено превозно средство, но му липсва

...
Изтребителят МиГ-29 е изключително маневрено превозно средство, но му липсва
Коментари Харесай

Американски пилот оцени бойните качества на МиГ-29

Изтребителят МиГ-29 е извънредно маневрено транспортно средство, само че му липсва обхват и осведоменост за обстановката, сподели пенсионираният водач на американските военновъздушни сили Гай Рейзър, който взе участие в тестванията на руски изтребители в Полша през 2001 година

Според The National Interest след присъединението на Полша към НАТО образованието на полски водачи, ръководещи МиГ-29, се прави от водачите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Рейзър съумя да лети със руски изтребител МиГ-29 по време на един от подготвителните полети, оповестяват медии.

„ Самолетът беше доста маневрен при потребност, само че изглеждаше, че лишава доста гориво “, сподели пенсионираният водач на американските Военновъздушни сили, сравнявайки руския изтребител с американския F-15E. Рейзър също по този начин изрази мнение, че на МиГ-29 „ липсва обща информираност за обстановката и обсег на полета “.

Припомняме, че на 10 септември съветски изтребител МиГ-29 от силите за противовъздушна защита на Северния флот прихвана над Баренцово море базата за наблюдаване на самолета P-3C Orion и самолета за радиоелектронна война Falcon 20 на норвежките Военновъздушни сили. Поредното прихващане над Баренцово море беше осъществено от два изтребителя МиГ-29 на съветските аерокосмически сили преди ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР