Изтребители Тайфун на британските ВВС са съпроводили руски военен транспортен

...
Изтребители Тайфун на британските ВВС са съпроводили руски военен транспортен
Коментари Харесай

Британски изтребители са прихванали руски военен транспортен самолет при Естония

Изтребители " Тайфун " на английските Военновъздушни сили са съпроводили съветски боен транспортен аероплан Ил-76, който летял покрай въздушната граница на Естония, заяви английското министерство на защитата, представено от БГНЕС.
Британските самолети са изхвърчали от военната база Emari, ситуирана в Естония. Това е станало в неделя (28 юли), само че беше обявено едвам в този момент.
" Идентифицирахме съветският аероплан, когато беше покрай въздушното пространство на НАТО. Това е общоприет протокол за самолетите ", се споделя в изказването на английските военни. " Това е нормална задача на НАТО, което удостоверява, че Англия работи в партньорство с Естония ", съобщи министерството на защитата в Лондон.
Според английския министър на защитата Бен Уолъс, бързата реакция на английските военновъздушни сили е предопределена да " отбрани небето над Балтика ".
" Нашите военни, ситуирани в Естония и по целия свят, постоянно са подготвени да отговорят на всеки сюжет, защото ние продължаваме да бъдем ангажирани с нашите съдружници в НАТО ", сподели министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР