Изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна отбрана на Южния

...
Изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна отбрана на Южния
Коментари Харесай

Су-27 прихвана разузнавач на САЩ над Черно море

Изтребител Су-27 от дежурните сили за противовъздушна защита на Южния боен окръг на Русия бе вдигнат във въздуха, с цел да прихване американския разследващ аероплан Р-8А Poseidon, който прелетя над неутралните води на Черно море и се приближи до границата на Руската федерация. Това заяви в петък пресслужбата на Министерството на защитата в Москва, написа standartnews.com.
"За да прихване задачата, изтребителят Су-27 от Противовъздушна отбрана на Южния боен окръг беше вдигнат във въздуха ", споделят от военното ведомство.
Министерството на защитата акцентира, че екипажът на съветския изтребител "наближи на безвредно разстояние въздушния обект, разпознава го като американски разследващ аероплан Р-8А Poseidon, който незабавно промени посоката на полета отвън държавната граница на Руската федерация. "
В същото време Су-27 се съобрази с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство и след привършване на задачата се върна на летището, където е основан.
В средата на юни съветски изтребители Су-27 излетяха за прихващане на стратегически бомбардировачи на военновъздушните сили на Съединени американски щати, които се приближаваха към държавната граница на Руската федерация от Черно и Балтийско море, показва ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР