Изтребител-бомбардировачите Торнадо“ на германските ВВС – Луфтвафе, повече няма да

...
Изтребител-бомбардировачите Торнадо“ на германските ВВС – Луфтвафе, повече няма да
Коментари Харесай

Германските “Торнадо“ вече са негодни за мисии на НАТО

Изтребител-бомбардировачите „ Торнадо “ на немските Военновъздушни сили – Луфтвафе, повече няма да вземат участие в задачи на НАТО.

Изглежда, че Германия към този момент не може да извършва пълноценно отговорностите си към Алианса, написа Der Spiegel, цитирайки конфиденциален отчет Министерството на защитата на Федерална Република Германия, съгласно който 93 самолети „ Торнадо” се нуждаят от незабавна рационализация, защото работата с остаряващата им оръжейна система е „ явно рискована “.

Под въпрос е дали машините от началото на 80-те години на предишния век въобще може да бъдат осъвременени по метод, който ще разреши те да могат да действат до 2035 година, какъвто бе първичният проект на военното министерство на Берлин.

В отчета се загатват голям брой дефекти на машините – ИТ-системата и окабеляването им се смятат за остарели; не разполагат с криптирана информационна система, наложителна за всички интернационалните задачи.

„ Торнадо” не разполага със системата за различаване на противников и другарски самолети, а корпусът му не е резистентен задоволително на попадения от снаряди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР