Източногерманската комунистическа тайна полиция е следила отблизо сегашния федерален канцлер

...
Източногерманската комунистическа тайна полиция е следила отблизо сегашния федерален канцлер
Коментари Харесай

Комунистическата полиция ЩАЗИ следила Олаф Шолц, какви тайни крие

Източногерманската комунистическа загадка полиция е следила от близко настоящия федерален канцлер Олаф Шолц по времето, когато е бил почитан член на младежкото крило на западногерманската Социалдемократическа партия през 70-те и 80-те години на предишния век.

Това заяви през днешния ден немският таблоид " Билд ". Документи, получени от вестника, демонстрират, че тайната полиция ЩАЗИ е следила в детайли негови визити в Германска демократична република, когато е бил зам.-председател на Младите социалисти във Федерална Република Германия и в тях е описван като " умел политически експерт с огромно въздействие в организацията ".

ЩАЗИ е събирала огромни размери информация както за жителите на Германска демократична република, по този начин и и за авторитетни хора в чужбина. Това е реализирано посредством нейни лични сътрудници и благодарение на информатори.Много от досиетата са били унищожени преди обединяването на Германия през 1990 година, само че някои са оживели и заинтересувани лица и откриватели имат достъп до тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР