Източник: Стела Колева Стойката на глава не случайно е извоювала

...
Източник: Стела Колева Стойката на глава не случайно е извоювала
Коментари Харесай

Защо е толкова специална стойката на глава? Йога със Стела Колева

Източник: Стела Колева

Стойката на глава не инцидентно е извоювала царската купа измежду всички йогииски пози. Тя има световен удобен резултат върху цялото физическо и психическо положение на индивида. Поради тази причина е хубаво да бъде част от постоянната йога процедура.

Не се плашете от стойката на глава, нито пък си налагайте да я извършите незабавно и непременно. Първо, тялото би трябвало да е квалифицирано и крепко за позата, да имате мощни коремни мускули и устойчивост в ръцете. Второ, в случай че ви е за първи път, в никакъв случай не правете позата сами в къщи. Може съществено и трайно да си увредите врата или да паднете. Най-добре да бъдете подготвени от способен йога преподавател, който да е наясно с вашето здравословно положение и да има опит в йога заниманията и съответно в обърнатите пози!

В залата идват хора, които са на над петдесетгодишна възраст и считат позата за извънредно неестествена, само че след няколко месеца неизменност в йога заниманията вземат решение да се опитат да я създадат с помощни средства и се оправят с лекост. Мотивацията би трябвало да се появи естествено. Ако усещате, че не сте подготвени, по-добре не я правете.

Първоначално се употребяват йога блокчета или стол, върху който се слагат раменете, с цел да може вратът и главата да бъдат изолирани и да не поемат цялата тежест на тялото. Позата се прави против стена като инструкторът е компактно до вас при положение, че загубите равновесие. В началото се работи единствено за превъзмогване на страха от позата и изпъването на тялото нагоре. В следствие, практикуващият може да се пробва да балансира, като отделя деликатно краката от стената. За

сигурност и комфорт, можете да изпълнявате позата постоянно с помощни средства.
Свързани публикации.. 3 мита за йогата. Йога със Стела Колева 0 Край на ежемесечните менструални болки. Йога със Стела Колева 0 Заменете болкоуспокояващото за глава с йога. Йога със Стела Колева 0

Позата е наречена Ширшасана и се води обърната поза, защото главата е по-ниско от равнището на сърцето.

Чрез нея можете да подобрите кръвообръщението си и по този метод да се чувствате по-свежи, тонизирани и съсредоточени. Освен това, стойката на глава оказва помощ при хора, които желаят да смъкват непотребни килограми, защото подкрепя процеса на изгаряне на мазнините и усъвършенства функционалността на жлезите с вътрешна секреция. В допълнение на това, лимфният застой понижава и кожата наподобява по-гладка, а за хора с разширени вени е берекет да седят в Ширшасана, защото отокът в крайниците изчезва.

Най-интересният факт е, че Ширшасана е подобаваща и за хора с гръбначни изкривявания , а

обикновенно тъкмо те се тормозят от упражняването й. Гръбначният дирек се издължава от цялостното удължаване на всичките му прешлени и при постоянна процедура на стойка на глава, гръбнакът може да възвърне своята вярна позиция.

Позата е противопоказна за хора с високо кръвно налягане и глаукома. Жени в цикъл също е целесъобразно да заобикалят позата.

Задържането в позата е самостоятелно, само че никога не би трябвало да се прекалява. Когато слизате от позата, стегнете корема и свалете деликатно краката. Останете на постелката с наведена глава за няколко секунди, с цел да не получите световъртеж и кръвообращението да се възстановява.
3004
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР