източник: Розовата вода възстановява естественият блясък на косата. Тя съдържа

...
източник: Розовата вода възстановява естественият блясък на косата. Тя съдържа
Коментари Харесай

Как действа розовата вода на косата?

източник:

Розовата вода възвръща естественият искра на косата. Тя съдържа витамин А, B3, C и E, които са виновни за нейния напредък. Може да добавите розовата вода към всичките си артикули за коса.

За попречване на мазна коса , може да нанесете върху памучен тампон розовата вода, като го втривате по целия скалп. След това измийте косата си. Това е ефикасен способ, който не изсушава косъма, за разлика от шампоаните срещу омазняване.

Розовата вода работи добре и при суха коса . Тя може да успокои скалпа, защото го овлажнява по натурален метод. За оптимални изгоди може да смесите идентични елементи розова вода с глицерин. След това нанесете сместа върху косата и масажирайте. Оставете да подейства за към 15 минути и изплакнете. За най-хубави резултати повтаряйте един път седмично.

Може да комбинирате розова вода, масло от жожоба и витамин Е за възстановяваща маска против повредена коса. Благодарение на тази примес, се покачва кръвообращението в скалпа, а космените фотикули стават по-силни. Така се усъвършенства общото положение на косата, защото се понижава шансът от накъсването ѝ, а косъмът става здрав и компактен.

Свързани публикации.. Защо да допълваме грижите за косата с витамин Е? 0 Малко мазна, малко суха – тайните на смесената кожа 0 Скрити изгоди от маслото от жожоба 0

Пърхотът е твърдоглав, а шампоаните запушват скалпа с тежки химикали. В този случай може да употребявате още веднъж розовата вода. За разлика от химическите шампоани, тя овлажнява косъма, а в композиция със семена от сминдух, не остава и диря от пърхота.

Освен многото изгоди за косата, розовата вода въздейства удобно и на кожата. Тя поддържа pH салдото ѝ, като дружно с това успокоява акнето, дерматита, екземите и запушените пори . Помага още за цялостното възобновяване на кожата, като я омекотява, овлажнява, хидратира, успокоява и понижава зачервяванията.

Благодарение на антибактериалните си свойства, розовата вода сполучливо се оправя с белезите и раните. Заради антиоксидантите , които съдържа, се укрепват клетките на кожата и се регенерират тъканите. Розовата вода оказва помощ и за възкръсване на стареещата кожа заради противовъзпалителните си свойства.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР