източник: Повечето проблеми по ноктите не са сериозни и се

...
източник: Повечето проблеми по ноктите не са сериозни и се
Коментари Харесай

Какво казват ноктите за вашето здраве?

източник:

Повечето проблеми по ноктите не са съществени и се лекуват елементарно. Когато има някакви нарушавания по тях обаче, може да бъде сигнал за заболяване .

Вертикалните ръбове и петната по ноктите могат да се развиват вследствие на леко пострадване или стареене. Хоризонталните ръбове също могат да се дължат на контузия или заболяване с висока температура като да вземем за пример пневмония . Обикновено това се вижда на повече от един нокът.

Обезцветяването, петната и отделянето на ноктите, загатва за насърчаване на зараза, пострадване или поради банкет на лекарство. Често срещано положение е псориазисът, който също предизвиква промени

на нокътя. Около 50% от хората с псориазис , ноктите могат да бъдат наранени.

Често срещано е и пожълтяването им, което може да е както заради възрастта, по този начин и разследване на тютюнопушене или гъбична зараза . По-рядко е обвързвано със заболяване на щитовидната жлеза, диабет и респираторни болести.

Сухите, напуканите или нежни

нокти може да са в следствие от зараза или хипотиреоидизъм . Това може да се дължи и на дефицит на витамин А, B и C.

Когато ноктите се извиват нагоре, може да бъдат симптом за анемия с дефицит на желязо или сърдечни болести.

Свързани публикации.. 7 съвета за укрепване на ноктите 0 Лакът за нокти - причина за неплодородие и рак? 0 Чупливи нокти - 3 ограничения, които оказват помощ 0

Храненето също е значим детайл в поддържането на красиви нокти. Антиоксидантите, минералите и витамините, намиращи се в листните зеленчуци, съдържат витамин B7, значим за ноктите. Биотинът също играе роля в построяването на кератин, като един от най-хубавите източници

е жълтъкът.

За да се предотвратят проблеми с ноктите

е нужна вярна грижа за тях. Хубаво е да заобикаля гризането им, подкастряне след взимане на душ, когато са меки, честото потребление на овлажнители, лакове , лакочистители и изкуствени нокти.

Препоръчва се консултация с доктор, в случай че се забележи смяна във формата на нокътя, цвета му като да вземем за пример тъмни и бели линии. Важно е посещаване при доктор и в случай че се забележи смяна в дебелината – както изтъняване, по този начин и удебеляване, зачервявания и подувания към ноктите, болежка и кървене, както и нокти, които се отделят от кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР