Източник: Новият PEUGEOT 508 променя всичко. С нова по-ниска и компактна

...
Източник: Новият PEUGEOT 508 променя всичко. С нова
по-ниска и компактна
Коментари Харесай

Новият PEUGEOT 508: Изцяло новият седан!

Източник:

Новият PEUGEOT 508 трансформира всичко. С нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и стабилен дизайн, впечатляващ интериор с актуализирана версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT 508 дава обещание мощни страсти. Образцовото пътно държание, новите мотори, безбройните софтуерни функционалности и огромният скок по повод на качеството, трансформират новия PEUGEOT 508 в световен стандарт за препозиционирането на марката към първокласния клас автомобили.

„ Новият PEUGEOT 508 най-сетне е тук! След успеха на последните ни значими лансирания и нашата SUV атака с моделите PEUGEOT 2008, 3008 и 5008, ние се нуждаехме от визия за големия седан на PEUGEOT със същата упоритост: да разтърсим пазара с предложение, което съперничи на най-хубавите. А в сегмент D се изявяват най-големите автомобилни производители в света. Повече от всякога новият PEUGEOT 508 въплъщава упоритостта, която заявяваме към този момент от няколко години: да направим PEUGEOT най-широко представената автомобилна марка във високия сегмент. “
Жан-Филип Импарато, Главен изпълнителен директор за марката PEUGEOT

Променяща се идея за изменящ се сегмент

На европейския пазар традиционният седан в сегмент D е в застой през последните четири години, след повече от десетилетие на спад. Под напън от разнообразни желания на клиентите и друг дизайн, изключително от пазара на SUV модели, огромният седан в този момент може да се възползва само от предложение на по-широко многообразие и разбиране на по-ясно изразена еднаквост.
В тези условия дизайнерите на новия PEUGEOT 508 обявиха своята ясна цел: да се премине от обичайния контур с четири врати към фастбек с пет порти.

Дързък дизайн

„ Дизайнът на новия PEUGEOT 508 добавя изцяло обновена гама. Той е притежател на всички стилистични характерности, които включихме в най-новите ни концептуални автомобили като PEUGEOT Exalt и PEUGEOT Instinct. Впрочем i-Cockpit® в новия PEUGEOT 508 е директно взет от концептуалния Exalt. “
Жил ВИДАЛ, Директор Дизайн на PEUGEOT

От пръв взор новият PEUGEOT 508 изненадва с енергично и изразително наличие. Автомобилът е невисок –едва 1,40м и с аеродинамичните си линии е решен в стил “купе “.

Предницата е впечатляваща, дори агресивна. Прецизно изработената радиаторна решетка с шахматен претекст е разположена сред предните Full LED фарове, което е въодушевено непосредствено от най-новия концептуален автомобил на марката: PEUGEOT Instinct. С лъва в центъра на радиаторната решетка и логото 508, ситуирано в най-предната част на капака, новият PEUGEOT 508 отдава дължимото на своите признати предшественици, PEUGEOT 504 и 504 купе.
Вертикалната светлинна идентификация на опалесцентните LED дневни светлини предоставя особено и ексклузивно присъствие. Те ограждат с елегантна тънка рамка предницата на автомобила, преминавайки от предните фарове до отворите на въздуховодите на предната броня.

Хоризонталният челен похлупак е снижен максимално, с цел да усили динамизма на новия PEUGEOT 508. Дизайнът му цели да предложи допустимо най-изчистените линии както в профил, по този начин и начело. Подобен тип направа на капака в автомобилостроенето е непокътнато единствено за премиум или концептуалните коли. Всички тези отличителни характеристики придават на новия PEUGEOT 508 особена индивидуалност и ускоряват чувството за качество, присъщо на високия сегмент.

В профил новият PEUGEOT 508 разкрива идеално балансирани пропорции. Покривът е нисък и обтекаем, в стила на премиум сегмента. Автомобилът наподобява стилен като дължината му е лимитирана до 4,75 м. Остъклените повърхности придават допълнителен финес на силуета и разкриват порти без рамки. Нищо не нарушава неговата динамичност: липсват класическата позиция на предния похлупак, рамките за стъклата вратите; луфтовете са понижени посредством първокласно ноу-хау; колелата са в идеална естетика с арките на подкалниците; покривната антена е премахната. PEUGEOT са употребявали своите експертни знания, с цел да увеличат максимално естетическата привлекателност и качеството на автомобила.

В задната част ослепително черната хоризонтална лента, която характеризира най-новите модели на марката е интегрирана сред светлини. Но това, което незабавно изпъква, са триизмерните Full LED задни светлини. Заимствани директно от дизайна на най-новите концептуални автомобили PEUGEOT и употребявани за пръв път при Quartz, тези светлини, светещи и през нощта, и денем с променлив интензитет, вършат светлинната идентификация във формата на нокти постоянно забележима. За да впечатлят допълнително, емблематичните светлини изглеждат друго според от това дали се гледат в профил или откъм гърба. Те са разпознаваеми и придават допълнителна стойност на дизайна.

Задната част на автомобила разкрива и оригинална характерност на новия PEUGEOT 508: ловко скрита задна врата, която съчетава грациозност с деловитост и дава най-благоприятен достъп до 487-литровия багажник. (Вижте в детайли изложение на стр. 12.)

Три въпроса към... Пиер-Пол МАТЕИ, Директор Дизайн на новия PEUGEOT 508

Какво Ви водеше при проектирането на новия PEUGEOT 508?
„ Беше ни предоставена задачата да изразим целта на плана в дизайна на автомобила. Целта беше двупосочна: да въплътим препозиционирането на марката към луксозния клас коли и да сме сигурни, че автомобилът би могъл да намери мястото си на мощно конкурентния пазар на седаните в сегмент D. Новият PEUGEOT 508 трябваше да бъде основан на неповторими и впечатляващи пропорции, с цел да привлича вниманието към себе си, да изпъква и да се отличава от своите съперници. Чрез тези оптимални пропорции ние успяхме да отговорим на търсенето на PEUGEOT за елегантност с елементарност и финес. “

Коя част на автомобила беше най-трудна за проектиране? Защо?
„ Задната част се оказа най-сложна за проектиране, защото снижаващият се покрив беше значителен за идентичността на автомобила. При това трябваше да запазим комфорта в интериора и да осигурим достъп в сходство със стандартите в сегмента. Трябваше да преразгледаме метода на планиране на автомобилната структура. Това ни доведе до същински триумф в щамповането например, което може да се види изключително в задните калници. Никога не сме правили това преди. Обикновено се употребява само за спортните коли. Трябваше да ревизираме всички наши установени правила на тематика щамповане, с цел да получим този резултат. “

Кое е специфичното в дизайна на новия PEUGEOT 508?
„ На процедура ние пренаписахме правилата за формите на седана в сегмент D. За да постигнем такива пропорции при намаляване на дължината с осем сантиметра спрямо преходното поколение, ние преместихме предното стъкло обратно, с цел да дадем на автомобила по-голям челен похлупак. След това приложихме нова технология за оформление на вратите, което означаваше, че успяхме да понижим височината на автомобила в сходство с конкурентите на пазара. Височината е снижена с 6 см по отношение на предходния модел! Това прави автомобила да наподобява и доста необятен, макар че той има по-скоро средна ширина. Тъй като автомобилът трябваше да бъде изключително аеродинамичен, ние го проектирахме да бъде по-тесен отпред вместо откъм гърба, назад на впечатлението, което основава! Постигнахме тази харизматична стойка на пътя посредством извънредно стягане на купето, което ни разреши да създадем и задните калници в мащаб, рядко постиган преди. Това е една от тайните зад стойката на новия PEUGEOT 508. “

Изразителният, стабилен външен жанр на новия PEUGEOT 508 прави мощно усещане. Неговият интериор е също толкоз замайващ, колкото и външния му дизайн.

Купе, усъвършенствано с PEUGEOT i-Cockpit®

Влизането в новия PEUGEOT 508 е като пристъпване в нов свят - свят, предан на качество и автентичност. Погледът веднага е притеглен от впечатляващия, несъмнено първокачествен инструментален панел и най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®.

От първото си появяване през 2012 година при PEUGEOT 208, кокпитът търпи развиване с въвеждането на новите модели в гамата. От SUV PEUGEOT 2008 до PEUGEOT 308 и най-новите SUV модели, PEUGEOT 3008 и 5008, три генерации на PEUGEOT i-Cockpit® вече са оставили своя отпечатък като важни прерогативи на Марката.
Отново откриваме съществените компоненти на PEUGEOT i-Cockpit®:
Компактен волан
Голям, 10-инчов HD капацитивен сензорен екран във формат 8:3
Дисплей на равнището на очите с 12,3-инчов цифров екран с висока резолюция

Напълно конфигуруем и предстоящ на персонализация (шест разнообразни режима на извеждане), екранът е ситуиран над волана и показва цялата необходима информация за шофирането в полезрението на лидера, намалявайки нуждата да отклонява взор от пътя (характеристиките на екрана включват ново нощно виждане, вж. стр. 7).

Централният сензорен екран е идеално вграден в инструменталния панел, на приблизително същата височина като дисплея на равнището на очите. Капацитивният сензорен екран е с 8-инчова версия при базовото равнище на оборудване Active и с 10-инчова HD версия при равнище Allure и по-високите равнища. Придружен е от седем лостчета, наподобяващи клавиши на пиано, забележително добре интегрирани в панела и осигуряващи пряк, постоянен достъп до главните функционалности за комфорт: радио, климатик, навигация, настройки на автомобила, телефон, мобилни приложения и i-Cockpit® Amplify (вж. по-долу).
Ясно видим на централната подпора, лостът на 8-степенната автоматична скоростна кутия е електрически и се управлява с едно натискане. Дизайнът му подчертава модерното лъчение на позицията на лидера и дружно с лостчетата на кормилото усилва удоволствието от шофирането.

Новият PEUGEOT 508 предлага и i-Cockpit® Amplify с възможност за избор сред две подлежащи на цялостна персонализация интериорни среди („ BOOST “ и „ RELAX “), които събуждат сетивата:
Зрението, посредством конфигурация на интензитета на осветлението и цвета на екрана
Слуха, посредством настройки на музикалната среда
Осезанието, посредством стратегиите за многоточков масаж на седалката

Функцията i-Cockpit® Amplify влияе върху динамиката на автомобила посредством селектора за избор на режим на шофиране (ECO/Спортен/Комфортен/Стандартен), както и върху амортисьорите при колите, оборудвани с електронно окачване.

Постигната е неповторима позиция на лидера, която обезпечава стимулиращо, интуитивно удоволствие от шофирането всякога, когато се качите на борда.

Интензивно чувство при шофиране

„ В PEUGEOT удоволствието от шофирането е задължително при определянето на спецификациите за всеки нов автомобил. С новия PEUGEOT 508 нашата цел е не просто да гарантираме образцово динамично пътно поведение, само че да създадем удоволствието от шофирането на автомобила пример в сегмента! За да реализираме това, ние извлякохме оптималното от платформата EMP2 и PEUGEOT i-Cockpit®. “
Лоран БЛАНШЕ, Директор на гамата продукти PEUGEOT

По отношение на наслаждение от шофирането, новият PEUGEOT 508 e правилен на своето ДНК. Той печели от технологиите и експертния опит, създадени в PSA Group, като да вземем за пример:
Използване на платформата EMP2, която е несъмнено една от най-хубавите платформи днес, осигуряваща чудесни динамични качества и понижаване на масата (средно 70 кг по-малко спрямо предишното поколение), възстановяване на разхода на гориво, сигурността и експлоатационните индикатори.
Въвеждането на нова техника за заваряване на каросерията, усилена с 24 м свързване чрез структурно лепене, осигуряваща по-голяма неотстъпчивост и гаранция за по-добра устойчивост.
Монтиране на предно гнездо на амортисьора за оптимална работа на окачване
Адаптиране на задната ос с многораменно окачване, обвързвана с окачване, управлявано от променливи амортисьори – Активно ръководство на окачването (стандартно съоръжение при версия GT и с всички бензинови двигатели; алтернатива при 2,0-литровите дизелови двигатели).
Настройки за контакт с пътя, адаптирани за всеки мотор, с цел да гарантират най-комфортното возене и омекотяване по неравни повърхности.
Калибриране на електрическото сервоусилване на кормилото за осигуряване на баланс сред плавното и твърдо управление за всички обстановки на пътя и за забележителна маневреност.
Широко въвеждане на надеждна, модерна автоматична трансмисия посредством използване на нова 8-степенна автоматизирана скоростна кутия EAT8 с електрически лост, управляван с едно натискане.

Всички функционалности на PEUGEOT i-Cockpit® и неговият компактен волан обезпечават сензационно усещане при шофиране и спираща дъха динамика!

„ Новият PEUGEOT 508 има система на окачване, която разрешава извънреден баланс между динамизъм, комфорт и сигурност. Този баланс е концентриран в поддържането на високо равнище на динамичност, независимо от настройката. Още повече че водачът може да приспособява динамичния характер на автомобила към своя жанр на управление, с помощта на окачването, управлявано от променливите амортисьори и селектора за избор на режим. “
Ян БОНИ – Директор Динамика на автомобила

Три въпроса към... Паскал Делабар, Директор на плана за новия PEUGEOT 508

Бихте ли споделили някои от техническите предизвикателства, с които се сблъскахте при проектирането на този автомобил?
„ Имаше доста такива! По отношение на сглобяването на метала например въведохме техника за заваряване на частите на каросерията, която беше усилена със структурно лепило. Някои от производителите на първокласни автомобили я употребяват. Методът усили твърдостта на каросерията и осигури по-добра звукова изолираност. Трябваше също систематично да се освобождаваме от ненужната маса. С възприемането на този подход се освободихме от 70 кг от масата на автомобила. Това беше изключително голямо предизвикателство поради по-голямото тегло на част от оборудването като мотора на задната врата и вратите без рамки! Изискваха се радикални решения като да вземем за пример горещо щамповане на метал и разработване на багажника и предните калници от алуминий, а на задната врата - от термопластмаса. И накрая инсталирането на новото потомство PEUGEOT i-Cockpit® за оптималната ергономичност диктуваше метода, по който създадохме предницата. “

Как осигурихте добра звукова изолираност с врати без рамки?
„ От началото на този план избрахме да работим с най-хубавите снабдители, които наистина усъвършенстват своята технология. Например SaarGummi за уплътненията и Inteva за ръководството на стъклата. Тези снабдители предлагат истински експертен опит, приет от немските производители на първокласни автомобили. След това, посредством усилената конструкция на каросерията ние осигурихме по-голяма неотстъпчивост и следователно по-малко ограничавания за вратите и стъклата. Накрая удебелихме стъклата с 1 мм по отношение на стандартната дебелина. Абсолютно всички тези характеристики могат да бъдат намерени например в едно Audi A5 Sportback. “

Какво ще запомните от този план?
„ Ежедневната решителност на всички екипи да обезпечат най-хубавото качество във всяко отношение. Независимо дали става дума за качеството на действие, качеството на усещане или качеството на работа, ние доста се стремихме да въвлечем всички, в това число нашите доставчици, в постигането на задачите ни. С този метод успяхме да достигнем заложеното доста бързо и през днешния ден можем да представим безукорен автомобил, който ще остане подобен и в идващите години. “

Върховен комфорт и първокласно качество

Новият PEUGEOT 508 е покана за първокласно пътуване. Изборът и качеството на материалите в покритията и тапицериите, и вниманието, отделено на направата, обгръщат пасажерите с мека, съвременна, изискана среда.

По тази причина седалката на лидера (и на пътника до лидера от равнище Allure Business) получи етикета AGR (Aktion für Gesunder Rücken), който оценява нейната ергономичност и възможностите за контролиране по дължина, наклон на облегалката и лумбална опора (четирипосочна електрическа пневматична система). Това съоръжение се предлага като алтернатива от равнище Active.
Предните седалки оферират също електрически настройки в 8 направления с възможност за запаметяване на две конфигурации.
И двете ергономични предни седалки разполагат опционално с осем точкова пневматична система с пет стратегии за масаж.

Нещо повече, има обилие от пространства за предпазване на движимости - до 32 литра! – разпределени в купето, както и множество контакти (четири USB врата за зареждане на мобилни устройства са налични от равнище Allure, един жак съединител в подлакътника и два контакта по 12V, включително един в багажника). Широко отварящият се панорамен покрив е в стил спойлер, а за първокласната аудиосистема на автомобила Марката още веднъж е избрала Focal®, приетата френска компания в областта на акустиката.

Уникалното преживяване на борда се подсилва и от детайлите на интериора, които усилват чувството за качество и модерен жанр в купето. Изборът и обработката на материалите, както и прецизното съчетаване на всички компоненти са запазена марка на луксозните седани: такива са пълнозърнестата кожа или кожа напа, сатинираният хром, черният лак, Alcantara®, естественото дърво (Grey Oak при GT Line или GT, или Zebrano, налично единствено при GT).
Този стандарт за високо качество се вижда и в многото функционалности за комфорт и безопасност в автомобила.

Впечатляващ набор от съоръжение и системи в помощ на лидера

Новият PEUGEOT 508 предлага необятна гама от системи в помощ на лидера от най-ново поколение, които забележително отговарят на все по-взискателните критерии на EuroNCAP. Автомобилът е оборудван със следните системи:
Система за нощно виждане (Night vision), за първи път в сегмента
Адаптивен автопилот с функционалност Stop & Go (с автоматична скоростна кутия ЕАТ8)
Асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop & Go), първо приложение в гамата на PEUGEOT
Активна спирачка за сигурност от най-ново потомство (която засича пешеходци и колоездачи денем и през нощта при скорост до 140 км/ч) и Предупреждение за съблюдаване на дистанция
Асистент за придържане в лентата (включително по отношение на банкетите)
Предупреждение за бдителността на водача (чрез камера)
Система за автоматизирано превключване на дълги и къси светлини
Система за различаване на пътните знаци за рестриктивните мерки за скорост и препоръки
Система за разширено различаване на пътните знаци („ Stop “, „ Забранено влизането “ и др.)
Система за интензивно следене на мъртвата зона

Оригиналната система за нощно виждане използва инфрачервена камера и засича живи същества пред автомобила нощем или в условия на понижена видимост. Системата обезпечава засичане в рамките на 200-250 м отвън обсега на предните фарове и извежда облика от инфрачервената камера централно на цифровия екран на равнището на очите на водача.

При шофиране в града на лидера е осигурена помощ при осъществяване на определени маневри от системата Visiopark 2 (360° изглед) и системата за паркиране от най-ново потомство Full Park Assist с функционалност Flank guard за отбрана на фланговете (предлага се само с автоматизирана скоростна кутия EAT8). Системата автоматизирано управлява посоката, ускорението и спирачната система при заемане и освобождение на паркомястото.
Оборудването за съгласуваност е не по-малко впечатляващо, като новият PEUGEOT 508 предлага:
Функция Mirror Screen, съвместима с Android Auto, Apple CarplayTM и MirrorLink®, с гласово разпознаване извън автомобила посредством смарт телефон.
Индукционно зареждане на смарт телефон (за устройства, съвместими със стандарта Qi)

Пакетът PEUGEOT Connect включва 3D свързана навигация с TomTom®Traffic и разширява възможностите, предлагани от новата технология, в три направления: навигация, безопасност (PEUGEOT Connect SOS & Assistance) и поддръжка (пакет PEUGEOT Connect с дистанционни услуги).

Икономичност и динамичност на високо равнище

Независимо дали става въпрос за архитектурата на автомобила, оптимизацията на размерите, намаляването на масата, аеродинамиката или задвижващия тракт, всичко е създадено за понижаване на излъчванията CO2 до допустимо най-ниските равнища.
Новият PEUGEOT 508 се възползва от двигателите от ново потомство PureTech и BlueHDi (с технология SCR), за Best in Class (най-добрите в класа) равнища на CO2 излъчвания. Тези равнища са още по-забележителни, тъй като са съгласно новите механически условия и процедурата WLTP, която търси съответствие между утвърдените равнища на разход на гориво и равнищата при приложимост от клиентите в действителни условия.

При бензиновите мотори има две нови предложения (в взаимозависимост от пазара), разработени въз основа на 1,6-литровия двигател PureTech:
PureTech 180 S&S EAT8
PureTech 225 S&S EAT8 (само за версия GT). Заедно със спортния режим на електронното окачване това предложение предоставя мощност и бързи реакции, почтени за емблемата GT.

Възможностите за избор при дизеловите двигатели са четири (в взаимозависимост от пазара), създадени въз основа на 1,5-литровия и 2,0-литровия BlueHDi мотори:
BlueHDi 130 S&S с 6-степенна механична трансмисия е моторът на базовото ниво и единственият, който предлага 6-степенна механична скоростна кутия;
BlueHDi 130 S&S EAT8;
BlueHDi 160 S&S EAT8;
BlueHDi 180 S&S EAT8.

Три въпроса към... Бернар Хесе, Бранд мениджър Проект за новия PEUGEOT 508

Какви клиенти задачите с новия PEUGEOT 508?
„ В доста присъщата ниша на седаните в сегмент D главният дистрибуторски канал в Европа остава този на бизнеса: клиенти, които са мощно взискателни по отношение на разноските за поддръжка и стойността на изкупуване като част от покупката на нов автомобил. Във връзка с последното, препозиционирането на PEUGEOT към луксозния сегмент ни разрешава да съперничим, като използваме тези критерии спрямо най-добрите съперници в сегмента и дори спрямо съперниците в премиум класа. По отношение на крайните клиенти физически лица, които би трябвало да представляват около 35% от нашите продажби, проучването ни сподели, че нашият автомобил тип фастбек с 5 порти има голям потенциал да притегли хора на възраст сред 40 и 45 години! “

Предложените мотори фактически ли са удовлетворяващи и икономични?
Да! Мощността на шестте бензинови и дизелови мотори, които предлагаме, варира от 130 до 225 к.с. За да бъдем в съответствие с микса в сегмента, отговарящ на условията на бизнес клиентите, в този момент ние предлагаме нашата 8-степенна автоматизирана скоростна кутия редом с най-новите системи в помощ на водача, като се изключи версията на базово равнище. По отношение на излъчванията и разхода на гориво и по отношение на стандартите NEDC 2018, нашата бензинова гама PureTech и дизеловият 1,5-литров BlueHDi са сред най-добрите на пазара. Ние можем да предложим да вземем за пример BlueHDi 130 к.с. EAT8 с CO2 емисии от 98 г/км или PureTech 180 к.с. EAT8 с емисии от 123 г/км!

Кога можем да чакаме хибридна версия?
Нашият хибриден Hybride Plug-In бензинов агрегат ще се продава с новия PEUGEOT 508 от есента на 2019 година

Произведено във Франция

Новият PEUGEOT 508 се създава в завода в Мюлуз във Франция, до момента в който френските заводи в Тремери и Дуврен предоставят силовия елемент. Така при своето лансиране моделът ще носи първокласен знак за генезис „ Origine France Garantie “, удостоверяващ, че е създаден във Франция.

Новият PEUGEOT 508 ще бъде показан на Автомобилния салон в Женева 2018 и от септември ще бъде в продажба в целия свят.

Основни параметри на новия PEUGEOT 508

1 – Внимателно следени размери
С обща дължина от 4,75 м новият PEUGEOT 508 е един от най-компактните седани на пазара и стои по-близо до премиум предложенията. Близък до Audi A5 Sportback и в същото време с 11 см по-къс от Volkswagen Arteon (4,86 см). Въпреки че дължината на автомобила е понижена с 8 см в съпоставяне с предходното потомство, междуосието – 2,79 м – е скъсено единствено с 2,4 см, с цел да поддържа равнище на комфорт, подходящо за сегмента. Така новият PEUGEOT 508 предлага едно от най-оптимизираните съотношения междуосие/размери в този сегмент.
Предният и задният надвес са понижени за постигане на по-динамичен контур и по-добра пъргавост, както на пътя, по този начин и при маневриране. Радиусът на завой е подобрен и понижен с 1,5 м в съпоставяне с предишното потомство! С диаметър на завой сред тротоарите 10,80 м новият PEUGEOT 508 се класира измежду най-хубавите в сегмента си!
Новият PEUGEOT 508 показва изключително солиден и и въздържан контур. Въпреки това неговата ширина от 1,84 м – с 2 см повече в съпоставяне с предходното потомство – остава измежду междинните в сегмента. Автомобилът печели и от изключително прибраната височина от 1,40 м, с 6 см по-нисък спрямо предишното поколение! – което го прави по-издължен и с идеално уравновесени пропорции. Тази ниско построена структура, възможна поради вратите без рамки, не жертва обаче пространството за главата (вж. по-долу) и прави автомобила един от най-динамичните седани на пазара, с непосредствен конкурент Audi A5 Sportback. Конструкцията обезпечава също забележителна аеродинамика с коефициент на въздушно противодействие Cx от 0,26 и еквивалентна повърхност на съпротивлението SCx от 0,57 м2.
И най-после размерът на джантите върви ръка за ръка с покачването на равнищата на оборудване, като се приспособява за всяка версия и равнище. Предлагат се осем варианти за алуминиеви джанти с размер от 16 до 19 инча.

2 – Оптимизиран комфорт
С усъвършенстваната си архитектура новият PEUGEOT 508 предлага както компактни размери, така и купе, отговарящо на стандарта на клиентите в този сегмент. Въпреки че пространството за главите на пасажерите отпред и откъм гърба е сравнимо с предлаганото от Audi A5 Sportback, пространството начело на ниво лакти доближава 1,455 м, което е с 5 см повече спрямо Audi. ПА пространството за краката на пътниците отзад е с 3 см по-щедро. При това и двата модела са с идентична дължина!
Багажникът предлага размер от 487 литра и също дава интелигентно решение за задната врата с достъп без потребление на ръцете. След като бъде отворен, целият обем на багажника е по-лесно наличен, благодарение на специфичната кора на багажника за усъвършенстван достъп Full Access.
Модулността е не по-малко впечатляваща със сгъващата се в съответствие 2/3-1/3 задна седалка и централния заден подлакътник с отвор за ски. При сгъната задна седалка капацитетът на багажника доближава 1 537 литра, извличайки оптималното от целия наличен размер до покрива.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР