Източник на Би Би Си в украинската служба за сигурност

...
Източник на Би Би Си в украинската служба за сигурност
Коментари Харесай

Украйна оставила на тъмно част от Курска област - предупреждение за зимата

Източник на Би Би Си в украинската работа за сигурност (СБУ) съобщи, че дрон на специфичните служби е хвърлил взривното устройство върху електрическа подстанция в село Снагост, Курска област. В резултат на тази офанзива седем обитаеми места останаха без ток.

" Руснаците би трябвало да схванат, че в случай че продължат да нападат украински енергийни уреди, ще получат корав отговор за това. Нашите запаси ни разрешават да създадем това ", добави източникът от СБУ, написа.

Оттам показват, че при положение на офанзиви против украинския енергиен бранш руснаците ще изпитат от първа ръка какво е спиране на тока, графици и търсене на генератори.

Във вторник сутринта управляващите в Курска област оповестиха за нова офанзива с дрон, който е хвърлил взривно устройство върху електрическа подстанция в село Снагост в Кореневския регион, оставяйки седем обитаеми места без електричество.

Припомняме, че на 21 септември за първи път от доста време Русия нанесе въздушни удари по украински енергийни уреди от доста време. Заради следствията от офанзивата отчасти без електричество останаха Ровненска, Житомирска, Киевска, Днепропетровска и Харковска области.

Между октомври 2022 година и март 2023 година Русия нанесе удари на далечни дистанции против националната енергийна инфраструктура на Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР