Източник: МБАЛ Братан Шукеров Нова апаратура за недоносени бебета получи

...
Източник: МБАЛ Братан Шукеров Нова апаратура за недоносени бебета получи
Коментари Харесай

Болницата в Смолян с нова апаратура за недоносени

Източник: МБАЛ " Братан Шукеров "

Нова инсталация за недоносени бебета получи МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров “ в град Смолян. Тя е закупена от акцията „ Жълти стотинки “ и бе публично предадена на управлението на лечебното заведение.

Дарението се състои от лампа за неонатална фототерапия, два броя покривала за кувьоз, два пулсоксиметъра за новородени, две инфузионни помпи, термолегло за новородени, три гнезда за новородени за кувьоз, балон за обдишване на новородени и недоносени деца, както и аспирационна помпа. Те ще послужат на работещите в Неонатологичното поделение на болничното заведение, което е оборудвано с нова техника най-много от дарения.

„ Това съоръжение ще ни помогне да подобрим грижата за новородените дечица, а също и техния комфорт. Благодаря на уредниците на акцията, на семейство Митови от Смолян, които през миналата година проведоха активността на акцията в нашата община. Благодаря на координаторката Милена Ламбрева, която постави старания да извърши всички наши нужди. Благодаря на всички донори, доброволци, присъединили се в акцията, и най-много на дечицата от II ОУ „ Проф. доктор Асен Златаров “, които от тази дребна възраст се учат на добрина и да оказват помощ на другите “. Това съобщи доктор Хризантема Георгиева, шеф на отделението по неонатология.

„ Акция „ Жълти стотинки “ към този момент 11 години оказва помощ на болнични заведения в цялата страна като подарява здравно съоръжение. Другата цел е да възпитаме у нашите деца възприятие на отговорност, съпричастност, добрина и достойнство, като ги учим да събират монети от 1, 2 и 5 стотинки и да ги подаряват. Това става нормално на 1 юни и 6 декември “, сподели от своя страна Цонка Митова, един от уредниците на акцията. И посочи, че през 2017 година са събрани общо 53 000 лева Освен за смолянската болница, е закупена нова инсталация за лечебни заведения в Благоевград, Ловеч и Карлово.

Свързани публикации.. Смолянската болница затваря краткотрайно педиатрията си 0 Усмивката на пациента – най-голямата премия за Ани 0 Лекари от Пирогов прегледаха над 160 деца в Смолян 0

Голям принос за закупуването на апаратурата за „ Д-р Братан Шукеров “ имат най-много учениците от Смолян, техните родители и другари. Събраните пари от тазгодишната акция ще отидат за Неонатологичното поделение в старозагорската болница.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР