източник: Маслото от жожоба се нарича още течен восък, тъй

...
източник: Маслото от жожоба се нарича още течен восък, тъй
Коментари Харесай

Скрити ползи от маслото от жожоба

източник:

Маслото от жожоба се назовава още течен восък, защото е най-близко до естественото масло, създадено от човешката кожа – себумът . Когато тялото не успее да създаде задоволително количество себум, маслото от жожоба е идеалният сурогат.

С времето кожата на лицето става по-суха и неравна, а маслото съумява да резервира влагата, да хидратира добре кожата и да предотврати появяването на бръчки. То овлажнява без да запушва порите и предотвратява натрупването на бактерии, които предизвикват акне и черни точки.

Сухото време и прекомерно честото измиване със сапун и химически препарати, водят до суха кожа, по тази причина маслото от жожоба се ползва и при напукани ръце и крайници и сухи кожички по ноктите, като ги прави гладки и меки. Редовната му приложимост също по този начин предотвратява появяването на бактериални инфекции в пукнатините и оказва помощ за сполучливото им лекуване.

Смята се, че то е дейно средство в битката с разнообразни типове екземи. Използването на маслото понижава възпалението на кожата поради противовъзпалителните си свойства. Друго положение, което предизвиква струпване на мъртви кафези върху кожата и води до инфектиране, е псориазисът. Доказано е, че маслото от жожоба облекчава това положение.

Жожоба маслото спомага също за намаляването на стрии , като се ползва локално върху засегнатите зони. По-продължителната му приложимост води до забележими резултати.

Свързани публикации.. Масло от жожоба за по-малко бръчки 0 Кокосовото масло - какви изгоди за хубостта крие? 0 4 изгоди на маслото от макадамия 0

Освен това то съдържа витамин Е, витамини от групата В, цинк и мед, което го прави извънредно значима част за подхранването на устните . Благодарение на него, те стават меки и хидратирани.

Косата също има потребност да бъде възобновена и витална. Маслото укрепва космените фоликули по скалпа и в следствие косата става по-силна и здрава. Наличието на витамините Е и В прави косъма компактен и с размер. Той е идеално средство и в битката със сухия скалп, сърбежа и пърхота .

Маслото от жожоба намира приложение и като слънцезащитно средство , което защищава кожата от нездравословните лъчи на слънцето. Маслото оказва помощ и при болката след слънчево изгаряне.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР