Източник и снимка: фейсбукЗнам, че от мен най-малко се очакват

...
Източник и снимка: фейсбукЗнам, че от мен най-малко се очакват
Коментари Харесай

Писателят Захари Карабашлиев: Живеем в едно от срамните времена на България

Източник и фотография: фейсбук

" Знам, че от мен минимум се чакат песимистични послания, само че това е такова. Изисква се огромна самодисциплина да подтискам всичко, което мисля за моралното свлачище, върху което сме принудени да се задържаме директно сили множеството от малко малко естествени хора в България... за тази ценностна хавра ", написа писателят Захари Карабашлиев в персоналния си профил във фейсбук.

Ето по какъв начин продължава поста му:

" Не че болшинството тук сме без недостатъци, пази боже! Но след цялата тази скотщина от последните седмици, която даже не мисля да загатвам тук, ще кажа това: живеем в едно от срамните времена на България. Срамни не толкоз за “тая повилняла сбир от вълци и кози… ” (Яворов, “Родина ”), а за тези от нас, хора на словото, интелектуалци, общественици, които сякаш имаме какво да кажем и имаме трибуната да го кажем без да ни пратят в Белене, само че мълчим и сумтим по най-важни тематики, тъй като те не ни засягат директно. Е, мълчете задоволително дълго и ще Ни обиден. Един по един. В случай, че не сте го разбрали -- злото настава. И даже не се бори с нас, тъй като ние не се борим с него. А и тъй като се е мултиплицирало на всяко равнище, ерозирало е най-фундаментални човешки устои, а и вирее в метастази там, където положителното бездейства. Вазов е прозрял силата му от дълго време: “по-зло от оръжие стои в нашта власт - Апатията! ” Познато, нали? Апатията.
И в случай че би трябвало да завърша с някакво допустимо решение, то може би е: всеки е кадърен да направи своя избор злото да не господства посредством него. Това е. Хубава седмица! "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР