Източник и снимка: фейсбукМоже би другата седмица ще има промени

...
Източник и снимка: фейсбукМоже би другата седмица ще има промени
Коментари Харесай

Караянчева: Хората трябва да бъдат чути от политиците, но едни избори струват 150-200 млн. лева

Източник и фотография: фейсбук

" Може би другата седмица ще има промени в кабинета. Но каквото и да се случи, за мен изходът не е длъжностен кабинет " .

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева пред публицисти в пазарджишкото село Виноградец. Думите ѝ подсетиха за трите замразени оставки на министрите на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на стопанската система Емил Караниколов. Те бяха поискани от премиера и обещани, само че на другата заран - замразени, с цел да се изчака вотът на съмнение. Мотивът за настояването им бе необятно публикуваното мнение, че тримата са свързани с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, написа offnews.bg.

" За мен служебно държавно управление не е излаз от обстановката. Темата корупция е постоянно на дневен ред, ние в никакъв случай не сме бягали от нея. Премиерът при всяко подозрение незабавно взема ограничения, за разлика от други политически сили и институции ", разяснява Караянчева. 

За нея е значима стабилността, Народното събрание имал закони за приемане, чакал го и държавният бюджет.

Служебният кабинет щял да попречи на приемането на закони, които касаят битката с COVID-19, щяло да е " доста комплицирано без устойчиво ръководство ".

" Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем идната седмица. Но каквото и да се случи, изходът не е длъжностен кабинет.  Аз слушам настояванията на протестиращите, това са спонтанни митинги на хора, които желаят нещо друго, има и апели: " Да свалим държавното управление ", само че след това какво? "

Караянчева настоя, че ГЕРБ е първа политическа мощ.

Председателят на Народно заседание била обезпокоена и тъй като " избори до дупка " изтощавали и коствали пари.

" Едни избори са 150-200 млн. лв.. Мисля, че това, което предлага ръководещата коалиция, е една стратегия, която има за цел да увеличи приходите на хората ", сподели Караянчева.

Според нея вотът на съмнение против кабинета няма да мине, само че бил " добра опция за нас, тъй като, като виждам претекстовете на Българска социалистическа партия, те се показват като съорганизатори на митинга ".

" Всеки има право да стачкува. Това, което желаят хората, би трябвало да бъде чуто от политиците. Мислим по какъв начин да създадем контакт. Има претенции, които са осъществими, има основателни претенции. Винаги, когато има цивилен претенции, държавното управление, Народното събрание и премиера постоянно откликват и чуват, реагират на тези претенции. Така че, ние нямаме проблем да влизаме в диалог с хората и го вършим ", уточни Караянчева и благодари на протестиращите, че са се разграничили от политическите партии, от хората, които са се пробвали да ги " яхнат " и да ги направляват и да ги " купуват, надали не ". 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР