Източник Фокус, снимка БулфотоНито един язовир не е построен за

...
Източник Фокус, снимка БулфотоНито един язовир не е построен за
Коментари Харесай

Владимир Каролев: Трябват инвестиции във ВиК сектора

Източник " Фокус ", фотография Булфото

Нито един язовир не е издигнат за 30 години в България, сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ икономическият специалист Владимир Каролев.

Събеседникът на медията изясни, че проучвания на Европейски Съюз и Световната банка демонстрират нуждата да се влагат сред 12 и 14 милиарда евро, с цел да обнови ВиК системата. Каролев добави, че нарастване на таксите е належащо, с цел да бъдат осъществени вложения, само че е належащо по-голямо финансиране.

„ Това нарастване на цените няма да бъде в огромна степен употребявано за възстановяване на ВиК инфраструктурата, тъй като част от парите ще бъдат пропилени. Трябва да прегледам самостоятелните бизнес проекти, само че съм уверен, че единствено с нарастване на цените няма да стане. Ще трябват вложения, които са по-дългосрочни и това не виждам, по какъв начин ще бъде направено от общински компании “, добави специалистът.

Владимир Каролев сподели още, че слабият надзор върху общинските ВиК компании не е значителен проблем, тъй като просто липсват вложения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права запаз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР