източник: Акнето може да се появи следствиезамърсени пори, лоша хигиена,

...
източник: Акнето може да се появи следствиезамърсени пори, лоша хигиена,
Коментари Харесай

Как да предотвратим появата на акнето?

източник:

Акнето може да се появи разследване

нечисти пори, неприятна хигиена, мазна коса, по-голяма секреция на мастните жлези, които създават ненужно количество

себум, хормонален дисбаланс, стрес, алергии, някои типове медикаменти, хранене с нездравословна храна, неприятно храносмилане или нечисти козметични артикули.

Акнето на челото може да е в следствие от мързеливи вътрешности, а това по бузите може да е обвързвано с проблеми със

стомаха или неприятно храносмилане. Пъпките в региона на шията, брадичката, раменете и гърба се смятат за хормонален дисбаланс .

За да бъдем с изчистена кожа, би трябвало да внимаваме с какво се храним. Добре е да се усили приемът на фибри , което ще предотврати появяването на запек и по този начин ще се отстранят токсините от червата. Може да се одобряват билки като магарешки бодил или корен от глухарче, които ще подобрят чернодробната детоксификация и ще понижат акнето.

Препоръчително е да се лимитират храни с високо наличие на рафинирани захари в това число бисквити, шоколад, безалкохолни питиета.

Витамин С играе значима роля в предотвратяването на акнето, защото е мощен противовъзпалителен витамин, който усъвършенства имунната система и се бори сполучливо с кожните инфекции. Източници на витамин С са множеството плодове и зеленчуци.

Свързани публикации.. За какви здравословни проблеми алармира акнето? 0 Бебешко акне - притеснително ли е? 0 Пъпките избиват на едно и също място. Защо? 0

Витамин А и бета-каротин понижават интензивността на мастната жлеза, което ги прави ефикасни за профилактика и лекуване на акне. Източник на витамин А е черният дроб, а на бета-каротин – оранжевите плодове и зеленчуци.

Цинкът също е значим за здравето на кожата. Той има противовъзпалителни и лечебни свойства, които облекчават кожните положения. Цинкът подкрепя управлението на производството на мазнини в кожата и служи за

контролиране производството на колаген. Добри източници на цинк са морските блага, пилешкото месо, яйцата и суровото какао.

За разчистване на лицето пък може да употребявате естествени артикули, формирани от розова вода или ябълков оцет. Екстрактът от чаено дърво може да бъде в огромна изгода при лекуването на пъпки. За да си извършите домакински ободрителен и балансиращ тонер за кожа склонна към акне, може да смесите ябълков оцет, филтрирана вода и капки чаено дърво.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР