Източната философия ви се струва нещо далеч от реалността? А

...
Източната философия ви се струва нещо далеч от реалността? А
Коментари Харесай

Науката потвърждава, че Буда е бил прав почти във всичко!

 Източната философия ви се коства нещо надалеч от действителността? А в действителност не е по този начин. Тя в действителност е в основата на тезисите на актуалната просвета. Вижте сами!

Писателят Робърт Райт в книгата си „ Защо будизмът е прав “ приказва за научните доказателства на будистката доктрина.

Той твърди, че актуалната логичност подхожда на античните натуралистични (не реинкарнационни) аспекти на будизма.

Ето и главните доказателства:

1. Еволюцията не се интересува от нашето благополучие, а единствено от нашите желания. Поради това животът носи страдалчество – това, което се назовава „ дука “ в будизма.

2. Единствената цел на еволюцията е разпространяването на гените. Оттук и значимостта на тялото както в науката, по този начин и в будизма.

3. Чувствата са механизъм за реализиране на задачите на еволюцията. В будизма това е персонализираната задача „ придвижване напред “.

4. Науката споделя, че съжденията са резултат от работата на нашия мозък. Няма безупречно усещане, всичко се базира на нашите усеща.

5. Науката за мозъка поддържа учението на будизма, че нашето усещане въздейства върху нашите съждения. Много мисли съществуват в нашия разум, само че цялостното им „ оформление “ зависи от съответните условия.

6. Както споделя будизмът, всички мисли са илюзия, тъй като произлизат от неудобен „ есенциализъм “. Това е нещото, което науката назовава „ фундаменталната неточност на * атрибуциите “.

7. Будистите не отхвърлят ​​чувствата. Те ги признават, одобряват, ревизират и не разпознават. Чувствата не са основна част от хората.

8. Осъзнатата Медитация тренира вашите метакогнитивни привички (мислене поради самото мислене), които отслабват безполезните усеща.

9. Будизмът надминава Айнщайн в явното схващане на относителността, че няма никакво „ чисто “ познание.

10. Ценностите на еволюцията могат да доведат до мисълта, че сме „ специфични “. Но всеки от нас се нуждае от общество и в това време може да се оправи и самичък чудесно.

11. Райт е уверен, че „ метакогнитивната гражданска война “ може да избави планетата (това, което в будизма значи предназначение).

Смятате ли, че науката може да удостоверява религиозни вярвания?

По материали на Big Thought

* Атрибуцията е идея в обществената логика на психиката, обвързвана с това, по какъв начин индивидите изясняват аргументите за събитията, държанието на другите, а и своето лично държание.

Видове атрибуции

Хайдер счита, че като деен възприемател на събития, междинният човек дълготрайно или непринудено прави причинни изводи за това, за какво се появяват събитията.

Тези изводи стават убеждения или упования, които разрешават на личността да предсказва и схваща събитията, които следи и претърпява. Атрибутивната доктрина е обвързвана с това, по какъв начин индивидите интерпретират събитията и по какъв начин тези тълкования са свързани с тяхното следващо държание.

Двата основни вида атрибуции са: вътрешни и външни. Когато вътрешната атрибуция е направена, повода за обещано държание е търсена в личността на индивида, настройките, характера или диспозицията.

Когато е направена външна атрибуция, повода за обещано държание се търси в обстановката, в която се следи държанието, (тоест индивидът се държи по този начин, заради окръжаващата среда или обществената ситуация).

Тези два вида атрибуции водят до доста разнообразни усещания на индивида и държанието (личностната е вътрешна, а ситуационната е външна).

Още по тематиката:

Ошо: Щастливият човек не се нуждае от никаква вяра

„ Човешките същества могат да бъдат извънредно щастливи и безпределно нещастни – и те са свободни да избират това. Тази независимост е изпълнена с рискове, тази независимост е доста сложна, защото…

Цялата публикация

Никола Тесла: Коя е причина номер Едно за човешките премеждия?

 

Според учения,  доста хора се пробват да избегнат мислени проблеми, като в същото време подценяват същинските закани. Емоционалното страдалчество е доста мъчително за всички нас. Стрес, възприятие на безпокойствие или възприятие за…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР