Изтекли документи показват как римокатолически орден, признал преди години за

...
Изтекли документи показват как римокатолически орден, признал преди години за
Коментари Харесай

Pandora Papers и педофилите в католическата църква. Има връзка. И много пари

Изтекли документи демонстрират по какъв начин римокатолически медал, признал преди години за полово принуждение над близо 200 деца е обвързван с тръстове в Нова Зеландия, които през кухи компании влагат в недвижимо имущество в Съединените американски щати и печелят от наеми. В същото време орденът играе рисува монашески облик. Оказва се, че това се случва на територията на цялата страна. Документите демонстрират, че тръстовете са станали скришен сътрудник в придобиването на благосъстоятелност над жилищен комплекс, влагат 2 милиона $ през 2015 година, а също така наливат пари в скромни жилищни здания във Флорида, Тексас, Айова, Индиана, Илинойс.

Международният консорциум на проверяващите публицисти, който стои зад огромното следствие Pandora Papers изпраща редица въпроси до Легионът на Христос. Един от тях е дали Ватиканът знае за тръстовете. От ордена показват, че " религиозните институции нямат задължението да изпращат сходна информация до Ватикана по отношение на техните вътрешни финансови решения или организация ". Признават, че са част от един от трите новозеландски тръста, само че се дистанцират от другите два, които също са свързани с римокатолическия медал. Обстоен обзор на документите обаче демонстрира, че има дълбока връзка - и трите тръста са регистрирани на един и същи адрес в Нова Зеландия, а управлението им е едно и също.

" Милионерите на Христос "

Орденът съществува над шест десетилетия. Става извънредно авторитетен през годините и построява мощни връзки във Ватикана, богати католици и консервативни републиканци в Съединени американски щати. Основател е Марсиал Масиел.

Последователите му го смятат за жив светец, именуван е “най-великият донор в модерната църковна общественост. Наричан е още и “най-големият престъпник”. Причината - следствие, съгласно което създателят на ордена е в действителност полов див звяр, упрекнат от минимум девет мъже в полово посягане когато още са били деца. През 2006 година, откакто години наред създателят на Легиона е обект на съществени обвинявания, Ватиканът се захваща с близо 100 сигнала против Масиел и го отстранява от работа.

Основателят на ордена умира през 2008 година, само че абсурдът не умира с него. Появяват се изказвания, че Масиел е татко на няколко деца от разнообразни дами, а всички тези разкрития хвърлят от ден на ден черни петна върху репутацията на Легиона и го трансформират в голяма уязвимост за Ватикана. На 1 май 2010 година Ватиканът афишира, че ще поеме контрола над Легиона на Христос - едно от най-мащабните дейности против католически медал. Тогава Ватиканът декларира, че ще изследва финансите на Легиона и сигналите за полови закононарушения, ще образува комисия и ще обезщети жертвите.

През идващите месеци един от синовете на Масиел завежда дело против Легиона, в което твърди, че орденът умишлено е разрешавал малтретирането на деца. През юли 2010 година, два дни преди контролът над ордена да бъде стихотворец от чиновник на Ватикана и да стартира с промените, едно от високопоставените лица в Легиона стартира стъпки към основаването на първия новозеландски концерн, който държи парите на ордена. Идеята е Легионът на Христос да наподобява като бедна организация, а по време на самото следствие на Ватикана наподобява, че комисията се опира таман на такива убеждения. В мнението на Ватикана се показва, че финансовото състояние на Легиона е комплицирано, а някои жертви упорстват за големи компенсации, които орденът не може да си разреши.

В края на 2019 година “Легионерите на Христос” признават за 175 насилени деца.

Пътят на парите на " Милионерите на Христос " до от Нова Зеландия до Съединените американски щати минават през куха компания в Делауеър, която по документи няма никаква връзка с тръстовете или със самия Легион. От своя страна орденът и неговите водачи не са подложени на наказания за присъединяване в наказателни производства в Съединени американски щати, само че тези вложения демонстрират тъкмо толко елементарно е милиони долари да се влагат в недвижимо имущество оттатък океана и в същото време лицата зад тези вложения да останат под радара.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР