Изстреляният днес китайски изпитателен космически кораб, за който се подозира,

...
Изстреляният днес китайски изпитателен космически кораб, за който се подозира,
Коментари Харесай

САЩ разкриха в орбита свръхсекретна китайска въздушна совалка

Изстреляният през днешния ден китайски изпитателен галактически транспортен съд, за който се подозира, че е аналог на американската секретна совалка X-37B, е бил открит в околоземна орбита. Това излиза наяве от оповестени от военновъздушните сили на Съединени американски щати данни, оповестени в профилирания уебсайт space-track.org.

Китайската корпорация по галактическа просвета и техника (CASC) изстреля през днешния ден ракета-носител с нееднократен изпитателен галактически транспортен съд, който след известно време в орбита ще се върне на Земята. Отбелязва се, че „ апаратът е предопределен за инспекция на технологиите за неведнъж потребление по време на полети и оказване на софтуерна поддръжка при мирното асимилиране на космоса ".

По данни на американските военни, апаратът, който попада в каталога на галактическите обекти с интернационалното означение 2020-063А и номер 46389, е открит н орбита с надолнище 50,2 градуса на минимална височина 332 километра.

Неотдавна съветски военни допуснаха, че лимитираната информация за пуска на кораба значи, че Китай има намерение да изстреля в орбита аналог на американската секретна совалка X-37B.

Совалката X-37B е създаден от компанията „ Боинг " и от 2010 година са извършени пет галактически полета на мини-шатъла с дълготрайност от 225 до 780 дни за осъществяване на опити. Совалката се върна от последния си полет през октомври 2019 година, откакто изведе в орбита три спътника с незнайно предопределение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР