Изстрелват Джемини 4 - вторият пилотиран полет по програма Джемини.

...
Изстрелват Джемини 4 - вторият пилотиран полет по програма Джемини.
Коментари Харесай

3 юни 1965 г. - Изстрелват Джемини 4

Изстрелват " Джемини 4 " - вторият пилотиран полет по стратегия " Джемини ". Основната задача по време на полета е осъществяването на първата галактическа разходка в открития космос на човек от американски галактически транспортен съд.

Като реакция на сполучливото излизане в открития космос на Алексей Леонов е решено, че сходна маневра ще бъде опитана и от САЩ. Уайт сполучливо реализира първото излизане в открития космос на американски астронавт. По време на 20-минутния си престой отвън херметичната кабина на кораба той реализира редица маневри в открития космос благодарение на особено създаден газов револвер. Това е първият американски няколкодневен пилотиран полет.

Стартът е за първи път излъчен по малкия екран за 12 европейски страни онлайн. Първата задача на астронавтите в орбита е да се приближат по-близо до втората степен на ракетата-носител. Вместо плануваните 8 метра, те съумяват да се приближат до 90 м, а по време на извършените маневри остават 50% по-малко гориво и контролния център приключва по-нататъшните опити. Астронавтите се подготвят за реализиране на главната цел на полета – първата американска галактическа разходка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР