Изследване подкрепя теорията, според която паднали метеорити в топли водни

...
Изследване подкрепя теорията, според която паднали метеорити в топли водни
Коментари Харесай

Ново изследване потвърждава теория на Дарвин за живота

Изследване поддържа теорията, съгласно която паднали астероиди в топли водни басейни на земната повърхнина са дали главните детайли, нужни за зараждането на живота. Тази доктрина почива на " изчерпателни проучвания и калкулации в региона на астрофизиката, геологията, химията, биологията ", се споделя в обява на канадския университет " Макмастър " в PNAS, представена от БГНЕС.
Потенциалът за пораждане на живот в тези " дребни топли езера " е бележит от английския биолог Чарлз Дарвин – татко на еволюционната доктрина, в писмо от 1871 година " Само в случай че можехме да създадем условия в някое малко топло езерце, в наличието на всевъзможни типове соли на амоняка и фосфорна киселина, светлина, топлота, електричество и други, по химически път ще се получи протеиново съединяване, готово да бъде подложено на по-сложни промени ", написа Дарвин.
Оттогава учените " претеглят " тази догадка против тази за пораждане на живота на Земята в хидротермални комини на дъното на океаните. Изследването подсказва, че първата догадка е по-вероятна, защото за нея е нужен цикъл на изсъхнал и мокър интервал, което да разреши свързването на молекулни блокове въз основата на репликативни молекули на рибонуклеиновата киселина /РНК/
Тези РНК молекули съставляват първият генетичен код на човешкия живот, твърди проучването. " За да бъде свестен произходът на живота, би трябвало да разберем Земята отпреди милиарди години ", споделя Томас Хединг от института по астрономия " Макс Планк ".
" Както демонстрира нашето проучване, астрономията е предоставила основна част от отговора. Начинът, по който се е формирала нашата Слънчева система, има директно въздействие върху произхода на живота на Земята ", съобщи Хединг.
Преди сред 3.7 и 4.5 милиарда години планетата ни е била " бомбардирана " от астероиди. Нейната атмосфера е била доминирана от вулканични газове, а почвата е била малко, защото континентите са се издигали от дъното на Световния океан, се споделя в проучването. В даден миг нужните съставни детайли за сформирането на РНК полимери са достигнали до задоволителни концентрации в топлите водни басейни и са се свързали между тях, а равнището на водата се е колебаело според от преваляванията, изпарението и приключването. Тези примитивни форми са се развивали до приемането на ДНК, която, съгласно Ралф Пудриц от Института за произхода в университета " Макмастър ", е прекомерно комплицирана, с цел да бъде първият детайл на живота, който се е появил. " Трябва да е почнало от нещо друго и това е РНК " акцентира той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР