Изследване на сп. Forbes установи, че в Африка има 23

...
Изследване на сп. Forbes установи, че в Африка има 23
Коментари Харесай

Forbes показа най-богатите хора в Африка в началото на 2018 година

Изследване на сп. Forbes откри, че в Африка има 23 милиардери. Това е с двама повече по отношение на година по-рано.

Съвкупното благосъстояние на най-богатите хора в Африка към януари 2018 година възлиза на 75.4 милиарда $, против 70 милиарда $ за преди 12 месеца.

Най-богатият човек в Африка е Алико Данготе, чието положение възлиза на 12.2 милиарда $ или с 100 млн. $ повече от преди година. Данготе управлява конгломерата Dangtote Group, който е най-големия производител на цимент на континента, а също така сега построява и петролна рафинерия.

Втората позиция в подреждането е за Ники Опенхаймер, чието положение се увеличи със 700 млн. $ до 7.7 милиарда $ през последните 12 месеца. Той е един от осемте представители на ЮАР в класацията.

Преди година ЮАР и Египет заемаха челната позиция с по шестима милиардери, само че тази година нови двама богаташи от ЮАР попаднаха в подреждането.

Йохан Рупърт, притежаващ 7.2 милиарда $ заема третото място в класацията, изпреварвайки Насеф Сауирис и Майк Аденуга, разполагащи с 6.8 и 5.3 милиарда $.

Едва 2 са дамите милиардери в Африка. Изабел Душ Сантуш има 2.7 милиарда $ и заема 9-а позиция. Тя е щерка на Жозе Едуарду душ Сантуш, който е президент на Ангола от 1979 година

На 15-а позиция се подрежда Фолоруншо Алакиджа, чието положение възлиза на 1.6 милиарда $. Тя е вицепрезидент на нигерийската петролна компания Famfa Oil

Най-младият милиардер в Африка е на 42 години и неговото име е Мохамед Девджи. Първи милиардер бе регистриран и в една от най-бедните страни в света - Зимбабве. Страйв Масиява е ръководител на борда на шефовете на телекомуникационната компания Econet Group, а положението му се прави оценка на 1.7 милиарда $.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР