Изследователите са открили, че ако звезда, прелитаща покрай нашата Слънчева

...
Изследователите са открили, че ако звезда, прелитаща покрай нашата Слънчева
Коментари Харесай

Ще настъпи апокалипсис в Слънчевата система, ако се случи това

Изследователите са разкрили, че в случай че звезда, прелитаща около нашата Слънчева система, измести орбитата на Нептун само с 0.1 %, това би довело до апокалипсис, iинформира " Hicomm ".

Незначителна смяна в орбитата на крайната планета може в последна сметка да накара другите планети да се разбият една в друга или да бъдат изхвърлени напълно от Слънчевата система.

Според документ в Месечните вести на Кралското астрономическо сдружение прилежаща звезда, която се приближи прекалено много до нашата Слънчева система, може да аргументи такова безредно събитие.

Симулациите допускат, че прелитаща звезда ще би трябвало единствено да избута позицията на Нептун с три пъти дистанцията сред Земята и Слънцето, с цел да накара планетите да се объркат.

Една от вероятните начални точки на неустойчивостта на Слънчевата система е най-малката от планетите Меркурий. Перихелият – най-близката точка от орбитата на планетата към Слънцето – на Меркурий се движи с към 1.5 градуса на всеки 1000 години – доста близка скорост до тази на Юпитер.

Ако двете попаднат в синхрон, има един % късмет Меркурий да бъде изваден от орбита и или да бъде изхвърлен от Слънчевата система, или да поеме по курс на конфликт с Венера, Слънцето или даже Земята през идващия три до четири милиарда години.

Докато Меркурий е прекомерно покрай Слънцето, с цел да почувства въздействието на преминаваща звезда, Нептун би го направил и разстройването ще се популяризира в Слънчевата система.

Ефектите от изместване от 0.1 % – еквивалентно на 4.5 милиона километра в огромната полуос на Нептун – може да се популяризира до Земята и Марс единствено за 20 милиона години.

Екипът организира 2880 симулации, като 960 имаха разстройства или разстройства, прекомерно дребни, с цел да бъдат измерени. Все отново в четири от тях Меркурий удари Венера. В останалите 1920 модела 26 от тях приключиха с боричкане на планетите една в друга или Уран, Нептун или Меркурий, които бяха изцяло изхвърлени.

Но все още няма потребност от суматоха, тъй като екипът пресметна, че шансът звезда да се приближи задоволително, с цел да аргументи това, е доста дребен – единствено към 20 такива благоприятни условия през идващите 100 милиарда години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР