Изследователите предполагат, че жените са по-склонни да съобщават за физически

...
Изследователите предполагат, че жените са по-склонни да съобщават за физически
Коментари Харесай

Мъжете и жените се справят със стреса различно. Ето от какво се нуждаят

Изследователите допускат, че дамите са по-склонни да оповестяват за физически признаци на стрес, като главоболие и смутен корем.

Освен това представителките на нежния пол по-лесно си признават, че са подложени на огромно напрежение.

Нека забележим от какво, в действителност, се нуждаят и двата пола, с цел да могат да се оправят със напрежението, написа Bright Side.

Мъжете и дамите реагират друго на напрежението поради хормоните

Три хормона играят голяма роля в реакцията ни на напрежението. Това са кортизол, епинефрин и окситоцин. При дамите, които са подложени на стрес, кортизолът и епинефринът минават в кръвния поток, а окситоцинът се освобождава от мозъка и това предизвиква страстите.

При мъжете окситоцинът се отделя в доста по-малки количества, тъй че вземат участие по-малко страсти.

Жените и мъжете имат друг отговор на напрежението

Проучванията демонстрират, че дамите имат податливост да пазят себе си и околните си, когато са уплашени. Повече сигурност за тях е равно на по-малко стрес. Създаването и поддържането на тяхната мрежа от другари също работи като лек за напрежението.

Мъжете, които отделят по-малки количества окситоцин, са склонни към реакция „ бий се или бягай “, когато са уплашени – което значи, че или го затварят в бутилка и бягат, или отвръщат на удара.

Основното при тези способи за преодоляване на напрежението обаче е поддържането на баланс.

Мъжете и дамите се нуждаят от разнообразни действия по време на стрес

Изследователите считат, че дамите са по-склонни от мъжете да четат, с цел да се оправят с напрежението. Освен това те избират да се свързват с хора и действия, като превозване на време с другари или семейство.

Мъжете са по-склонни да спортуват и слушат музика, с цел да се усещат по-добре. Жените пък протягат ръка към прочувственото хранене.

На въпроса какво би трябвало да трансформират, с цел да се усъвършенства животът им, дамите показват, че се нуждаят от повече отмора, сила и време. Мъжете пък имат по-малка потребност от поощрение от другари или семейство, само че се нуждаят от повече пари.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР