Изследователите от Медицинския център Beth Israel Deaconess (BIDMC) в Бостън

...
Изследователите от Медицинския център Beth Israel Deaconess (BIDMC) в Бостън
Коментари Харесай

Коронавирусът е 6 пъти по-смъртоносен от грипа |

Изследователите от Медицинския център Beth Israel Deaconess (BIDMC) в Бостън откриха, че COVID-19 е шест пъти по-смъртоносен от грипа, съобщи БГНЕС.

Проучването съпоставя 1 052 пациенти с грип и 582 пациенти с COVID-19 и потвърждава, че повече хора се нуждаят от болнична помощ, в случай че са инфектирани с новия ковид (582) от тези, които страдат от грип (210).

Приблизително 30 % измежду страдащите от COVID-19 се нуждаят от механична вентилация, до момента в който единствено 8 % от тези с грип се нуждаят от такова лекуване. Броят на жертвите измежду инфектираните с новия ковид е бил доста по-висок, 20 %, спрямо 3 % смъртност измежду инфектираните с грип.

Освен това пациентите с COVID-19, са по-млади от тези, които страдат от грип и при нужда от механична вентилация, остават на лекуване по-дълго - междинна дълготрайност от две седмици спрямо три дни, оповестява news-medical.net. Болните с COVID-19 оповестяват и за по-малко ранни признаци, които биха претендирали такава интензивна форма на намеса.

Почти всички смъртни случаи от COVID-19, 98 %, са директен или индиректен резултат от новия ковид, написа доктор Майкъл Донино, един от създателите на публикацията. По думите му това значи, че хората умират от COVID-19. Това е от решаващо значение, така доста хора считат, че процентът на смъртност е „ изфабрикуван “ и че лечебните заведения се предизвикват да оповестяват погрешни данни.

Изглежда, че подправеното схващане, че COVID-19 в действителност не е причина за гибелта, е зародило в септемврийския отчет на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, в който се показва, че 6 % от смъртните случаи от COVID-19 показват COVID-19 като директна и единствена причина, уточни научният портал midaat.

Това е по този начин, тъй като смъртните актове изброяват веригата от събития, довели до гибел. Пациент с COVID-19, който е умрял в автомобилна злополука, няма да бъде разказан в отчета като умрял от новия ковид. Въпреки това, човек, който е умрял заради неточност при интубиране, по подразбиране се дефинира като боледувал от COVID-19, защото това е повода за лекуването. Пряката причина за гибелта обаче, ще бъде посочена като неправилна интубация.

Авторите на проучването означават, че без ограниченията за обществено разграничаване и носене на маски смъртността от COVID-19 би била доста по-висока от тази, открита от тяхното изследване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР