Изследователи от университета в Бъфало установиха, че студентите предпочитат лишаването

...
Изследователи от университета в Бъфало установиха, че студентите предпочитат лишаването
Коментари Харесай

Притиснати от лишения, студентите предпочитат смартфона пред храната, показва проучване

Изследователи от университета в Бъфало откриха, че студентите избират лишаването от храна пред това да бъдат лишени от смарт телефони.
С други думи, 76 студенти на възраст сред 18 и 22 години са избрали телефона си пред насъщната храна.

В изследването студентите са лишени от храна в продължение на три часа, а телефоните им са отнети в продължение на два часа. След това студентите би трябвало да изпълнят разнообразни компютърни задания, с цел да завоюват време с мобилната слушалка или храна на масата.

„Бяхме доста сюрпризирани от резултатите“, декларира водещата авторка Сара О’Донъл, лекар по клинична логика на психиката в Департамента по педиатрия.

„Знаехме, че студентите ще бъдат стимулирани да получат достъп до телефоните си, само че ние бяхме сюрпризирани, че макар скромното отнемане от храна, жаждата за смарт телефоните надалеч надвишава напъните, които те ще положат за храна в двете методологии“.

На студентите били препоръчани телефоните им или 100 калории от обичаната им закуска.

Това евентуално е удостоверение за привлекателната мощ на телефоните през 2018 година, изключително измежду тази възрастова група, само че 76 студенти са дребни са съществено умозаключение. Ако някой ми предложи 100 калории вкусно сирене или моя телефон, незабавно предпочитам сиренето, само че съм на 38 години и в действителност одобрявам сирене.

В публикацията се употребяват тези резултати, с цел да се заключи, че телефоните са „по-силен стимулант от храната в обстановка на непретенциозно отнемане от храна“, само че това наподобява прибързано. Трудно е да се създадат дефинитивни изводи с този размер и систематизиране на извадката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР